banner102

Yöneticilerimiz hep bir ağızdan faiz ekonominin bir gerçeği olduğunu ve faizsiz bir ekonomi düşünülemeyeceğini söylemekteler.

Ülke geneli yaklaşık bir yüz yıldan beri faiz hayatımızda bir gerçek olarak durmaktadır. Bütün ekonomik dengeler faizle beraber işlem görmektedir. Tabi burada anlamadığım faizsiz bir hayat isteyen insanların akıl sağlığının bozuk olduğundan dem vurmakta olanların varlığı.

Gerçekten faizsiz bir ekonomi düşünülemez mi?! 

Burada ki sıkıntı bizleri bu konuda farklı düşüncelerden uzak olunması lazım geldiğinden takınılan tavırlardır.

İlk dönem İslam'ın yaşandığı Asrı saadet döneminde ve Asrı saadet dönemine en yakın dönem olduğunda hemfikir olunan Osmanlılar zamanında faiz var mı?! El cevap bu dönemlerde faiz yok. Gerek Peygamberimiz ve gerekse Osmanlılar zamanında Halifeler faizsiz bir ekonomi uygulamaktaydılar. Ekonomik hayat faiz illetinden uzak tutularak yapılmaktaydı.

Demek oluyor ki faizsiz bir hayat mümkün.

Bu faiz illetinden kimler nemalanmakta diye sorduğumuzda ortaya emperyal emel güden ülkeler olduğunu anlamaktayız. Yani Avrupa ve Amerika ihtiyaçlı ülkelere faizli para vererek onları kendilerine muhtaç hale getirmektedirler. İhtiyaçlı ülkeler aldıkları paralara karşılık bu paranın ödenmesi noktasında sıkıntı çektiklerinden bu alınan paralara karşılık olarak kendilerinin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının kullanımını egemen güçlere vermektedirler. Bu noktada egemen güçler bir taşla iki kuş vurmaktadırlar. Hem parayı almaktalar hem de faizli para verilen ülkelerin tüm kaynaklarına konmaktadırlar. Örnek olarak Afrikayı ve Türkiyeyi verebiliriz. Türkiye aldığı faizli kredilerin karşılığında milyarlarca dolar egemen güçlere faiz ödemesi yapmaktadır. Ayrıca madenlerimizin bazılarının da kullanımını onlara vermektedir.

Faiz ekonominin bir gerçeği değildir. Faizle egemen güçler ihtiyaçlı ülkeleri baskı altına almaya  çalışmaktadır.

Güzel dinimiz İslam ekonomide faizden uzak durulmasını emretmektedir. Parasal işlemlerde faizden uzak durulmasını ve karzı hasen denilen yani borç verilme amelini ortaya koymuştur.

Bakınız toplumsal hastalıklardan sadece faizden yasak konulurken Allah'a ve Rasülüne savaş açmakla beraber zikredilmiştir. Allah indinde konu o kadar önemlidir. Neden çünkü faizli parayla insanlar köleleştirilmektedir de ondan.

Bir de faizli  parayla amel eden tüccar faizli para aldığında faizli paranın geri ödenmesi noktasında aldığı malı satışa çıkardığında faizi geri ödemek noktasında sattığı malın fiyatını  yüksek tutması geri ödenmesi noktasında elzem olduğunu düşünmektedirler. Yani bir örnek vereyim ne demek istediğim daha güzel anlaşılacaktır. Bir mal faizli elli liraysa faizsiz ise en yüksek fiyat verilse bile otuz lirayı geçmez.

Burada bir başka nokta bir ülkenin ekonomisinin faizden uzak olması için ayrıca ekonomisinin iyi olması da kaçınılmazdır. Yani o ülkede üretim esastır. Bakınız Gelişmiş ülkelerin yani Avrupa Amerika ve Rusya faizli para satarak parayla para kazanmaktadır. Niye çünkü ülkelerinin ekonomileri güçlüdür de ondan. Oralarda fabrikalar cayır cayır para basmaktadır. Adamlar nerede bir toprak parçası bulsa uçanın kaçanın fabrikasını yapmışlar. Ondan dolayı güçlü ekonomileri var. Ondan ihtiyaçlı ülkelere faizli para vererek onları baskı altında tutmaya çalışmaktadırlar.

Faiz ekonominin bir gerçeği değildir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90