banner102

Bu sabah sabah namazını kıldıktan sonra mahallemin çay ocağına gittim. Çay ocağında televizyonda şarkılar eşliğinde güzel ülkemin şehirlerinden dronla çekilmiş manzaralar yayınlanmaktadır. Buraya ne zaman sabahları gelsem işletme sahibi ağabeyden bu kanalın açılmasını rica ederim. Sağolsun oda beni kırmayıp o kanalı açar.

Bu kanalı izlerken birden aklıma durumumuz geldi. Bizler bu ülkenin asıl sahipleri iken bizler ülkemin birkaç şehrini bilirken ne hikmetse elin Avrupalısı , Amerikalısı ve diğer zengin ülkelerin vatandaşları bir aylık maaşlarıyla ülkenin altını üstüne getirmektedirler. 

Bakınız ailecek gezmede çok büyük faydalar vardır. O yüzden Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır; " Seyahat ediniz ki sıhhat bulasınız." Hadis açık. Ailecek gezilmesi emredilmektedir. Hatta konuyla ilgili okuduğum bir makalede insanlar ailecek her sene aynısı olmamak üzere sıhhat bulmak için başka şehirleri ziyaret etmelidir denilmekteydi.

Ben neden bir Türk vatandaşı olarak ülkemi gezecek bir maddi güce sahip değilim?! Yahu kardeşim ben kaç yıllardır yakın ilçem Akçaabatı geçmiş değilim. Sadece ayda bir köyüm Arsin'e gideriz. Benim gibi bu ülkede milyonlar var.

Burada yöneticilerimizi suçlamak gibi bir derdim yok. Burada ki sıkıntı bizler onları yaklaşık yirmi yıldan beri bu sıkıntıları çözsünler diye iş başında tuttuk.

Bu ülkede ne hikmetse ailede , ekonomide, hayvancılıkta , tarımda , eğitimde ,göç konularında ve vb. gibi konularda büyük bir sıkıntı var. Yöneticilerimizi bu ve bunun gibi sıkıntılarımızı çözsünler diye başımızda tuttuğumuzdan belki düzeltirler diye beklemekteyiz. Ama nereye kadar?!

O kanalda izlediğim kadarıyla ülkemin her vilayetinde gezilmesi gereken enfes yerler var. Hem bu ülke için öleceğiz hem de bu ülkede bir iki vilayet bileceğiz! Bu nasıl bir iştir anlayan varsa beri gelsin!

Japonlar okul çağındaki çocuklarını her yıl Amerika'nın atom bombası atarak yenildikleri Hiroşimaya ve Nagazakiye getirmekteymişler. Bu ziyaretler sırasında  çocuklarına eğer çalışıp bilim üretmezseniniz sizlerinde sonunuz bu olur diyerek ülke gezileri düzenlemekteymişler.

 Niçin bu ülkede bir zamana şahitlik yapan Çanakkale ziyaretleri yapılmaz çocuklarımıza tarih bilinci verilmesi adına. Ne adına Türklerin vatanımız Anadoluya girdiğimiz tarih olan 1071 Malazgirt savaşıyla Sultan Alparslan komutanlığında girdiğimiz Malazgirt ziyaret edilmez. Yada Niçin on iki ada İzmir'den gösterilerek eğer diplomasiyi akıllı kullanmazsak bu adaların elimizden gittiği gibi ülkemizin başka yerlerin de elimizden gidebilir diyerek çocuklarımızı bu önemli vatan topraklarında gezmeye getirmemiz olmazsa olmamız lazım gelmektedir.

Yada şöyle yazayım her vatandaşımızı dedelerimiz ninelerimiz dünya imparatorluğu kurarak yetmiş üç milleti tamı tamına yedi yüz yıl adaletle yönetmiş olan Osmanlıların baş şehirleri Bursa , İstanbul ve Amasya gibi önemli şehirler ziyaret edilmelidir millet olarak.

Yada gölgesinde gölgelendiğimiz devletimiz Rahmetli Atatürk'ün Allah'ın izniyle kurduğu Cumhuriyetin başşehri Ankara'yı her vatandaşımızı ziyaret edebilmesi için seyahatlar düzenlenmelidir.

Yada antik şehirlerimizden olan Mardin ve Diyarbakır millet olarak ziyaret edebilmemiz lazım gelmektedir.

Yada Osmanlı Padişahları Yavuz Sultan Selim ve Kanuni gibi devlet adamlarımızın doğup valilik yaptığı güzel şehrim Trabzon'un ziyaret edilmesi için tüm ülke çapında Trabzon'a ziyaretler düzenlenmelidir.

Seyahat sıhhattir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90