banner102

Öncelikle şunu biliyoruz ki bu dışarıdan gelecek..

Ülkemize yurt dışından, insanlar vasıtasıyla geldi, bereket versin havadan bulaşan birşey değil..

Wuhan şehrinden bir müptezel hapşırdı, tıksırdı,öksürdü ağzından çıkan parçacıklar etrafta bulunan eşyaların üzerine sindi, kimse dokunmasa on iki saat içinde yok olacaktı lakin bir başka aklıeevvel gelip eliyle o virüsü ağzına, burnuna, gözüne taşıdı, ordan boğaza yol alan covid-19 nam ölüm makinesi son durak olarak akciğere inerek, solunum yetmezliği, nefes darlığı şeklinde acılı bir ölüm olarak görevini tamamladı..

Bu işe gerekli ehemmiyeti göstermeyen İtalya bunun bedelini günde 300-500 insanının ölümüyle ödüyor.. İran da çok fazla kayıp veren ülkelerin başında.. Efkar-i umumi de bu kayıpların sebebi olarak ciddiyetsizlik genel kabul.. Biz de gün aşırı ölüm vakaları yaşarken vatandaş olarak bilinçli davranmak mecburiyetindeyiz..

Sonuçta bir kere ölüyor insan ve bu da kıçı kırık bir virüsten sebep olmamalı.. Cenaze namazı kılınmadan defnedilmek hiçte hoş olmasa gerek.. Evrensel alanda alınan önlemlerden çok büyük farklılıklar göstermiyor. Almamız gereken önlemler nasıl ki ülkeler sınırlarını kapatıyor bizde kendi kişisel sınırlarımızı kapatmak durumundayız.. Bir süre vefasız olma hakkı veriyor bize bu virüs.. Aramayın, sormayın, gitmeyin gelmeyin diyor.. Solunum yolu enfeksiyonu ailesinin yeni ve haşeri çocuğu yayılma hızıyla diğer akrabalarına fark atmış durumda.. Deyim yerindeyse zamane virüsü.. Sinip bir köşeye hızını almasını, durulmasını beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok.. Bu kadar ölümlü vakalar mevcutken virüsle virüs olacak değiliz..Uyku düzeni, beslenme, vücut direnci ve güçlü bir bağışıklık sistemi karşısında etkili olamayan virüs altmış beş yaş üstü insanlarda hiç bir şekilde şakaya fırsat tanımıyor..

Elimiz kolumuz bağlı değil elbette virüse karşı, önlemler basit lakin zor olan bu basit önlemleri uygulamak.. İşin yoksa sokağa çıkma, sokağa çıkmak zorunda kaldın yüzeylere temas edince elini ağzına, burnuna, gözüne temas ettirme ve eve gelince elini sabunla yıka.. Sarılma, tokalaşma,öpüşme, koklaşma olmasın bir süre.. Yani samimi olma, hoş bir süre samimi olmazsan ölmezsin ya.. Gerçekten ölmezsin!!

Elbet bu zor günler geride kalacak, önemli olan bu günleri en az kayıpla atlatmak.. Virüs hakikaten ciddi bir boyuta ulaştı.. Kul hakkına da riayet etmek vazifemizle evimizde kalıp bu çetin imtihanın neticesini bekleyelim.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
.. 2020-03-23 15:53:53

Bilmediği konularda yazmasa herkes. Havada 3 saat kaldığını bilim insanları söylüyor. Hem size ne düşüyor konuşmak birakin bilenler yazsin. Başımıza herkes biliminsani oldu

Avatar
# 2020-03-23 19:54:43

Cenaze namazı kılınmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz bakan bile bu konuda açıklama yapmışken insanları bu şekilde kandırmanız ne kadar doğru bu nasıl bir yazarlık yaklaşımı ?

Avatar
Araştırmadan yazan adam @# 2020-03-29 03:16:39

Bilimsel bir mekale yazmadım.. Cenaze namazı kılınmadan defnedilen vakalar mevcut, illa namazı kılınmaz diye fetva vermedim..ahkam kesmek değil niyetim vatandaş bilinciyle fikir beyan ettim.. Okuduğunuz için teşekkür ederim.. Saygılar..

Avatar
Araştırmadan yazan adam @.. 2020-03-29 03:23:50

Hangi bilim cevrelerini takip ediyorsunuz bilmiyorum ama yine onları takip etmeye devam edin.. Kocaman yazı da sizin kurduğunuz kadar yargı cümlesi yok.. Havada üç saat kalan bir virüs var ama maskeyi sadece bu işle ilgilen kullansın diyen cahil doktorlar mevcut öyleyse.. Yinede okuduğunuz için teşekkür ederim..biz hasbihal ediyoruz size yeni bişeyler öğretmek haddimize değil.. Saygılar

Avatar
Yazar 2020-04-11 15:58:35

Paşam senden yazar olmaz bırak bu işi. Olmuyor her yazın kötü

Avatar
Araştırmadan yazan adam @Yazar 2020-04-25 05:13:01

Teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız için..

banner90