banner102

2017 LYS tercihleri başladı

26 Temmuz'da sona erecek LYS tercih dönemi başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Temmuz 2017 Salı 19:35
2017 LYS tercihleri başladı

LYS tercihleri için bekleyiş bugün sona erdi. LYS üniversite tercihleri 26 Temmuz'a kadar devam edeceği açıklandı. 2017 LYS tercihleri ÖSYM AİS üzerinden yapılacak.

Tercihinizi yapmak için tıklayınız

LYS tercihleri bugün başladı. LYS 2017 için adaylar tercih işlemlerini AİS üzerinden gerçekleştirecekler. Adaylar tercihlerini, 18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

LYS EK YERLEŞTİRME PUANLARI YENİDEN HESALANDI

ÖSYM tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)  sonrası yapılan kontrollerde, hiçbir adayın sınav puanlarında bir değişiklik  olmamakla birlikte, LYS ve YGS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan  ek puan ve puan kesintisi kayıtlarının güncellenmesinde oluşan hata nedeniyle  bazı adayların eğitim durumlarının, güncel haliyle hesaba katılmadığının tespit  edildiği bildirildi. 

Buna göre, 7 bin 84 üniversite adayının yerleştirme puanları yeniden  hesaplandı, buna bağlı olarak tüm adayların başarı sıralamaları güncellendi ve  yeni sonuçlar, adayların erişimine açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinden 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi  (2017-ÖSYS) adaylarına yönelik yapılan duyuruda, 2017 LYS sonuçlarının, sınav  takviminde ilan edildiği gibi 11 Temmuz 2017'de ÖSYM'nin internet adresinden   açıklandığı hatırlatıldı.

Sınav sonrası yapılan kontrollerde, hiçbir adayın sınav puanlarında  bir değişiklik olmamakla birlikte, LYS ve YGS yerleştirme puanlarının  hesaplanmasında kullanılan ek puan ve puan kesintisi kayıtlarının  güncellenmesinde oluşan hata nedeniyle bazı adayların eğitim durumlarının güncel  haliyle hesaba katılmadığının tespit edildiği belirtilen duyuruda şunlar  kaydedildi:

"Buna göre, 2017-ÖSYS Kontenjan Kılavuzu'nun 6A, 6B ve 6C tablolarında  bulunan tür ve alan mezunlarından, 2016-ÖSYS yerleştirmelerinde YGS veya LYS  puanı ile bir programa yerleştirilen toplam 75 bin 692 adaydan, LYS yerleştirme  puanlarıyla ilgili olarak yapılması gereken OBP kesintisinin 2 bin 413 aday için  yapılmamış olduğu, YGS yerleştirme puanları ile ilgili olarak 6 bin 751 adaydan  yapılması gereken OBP kesintisinin yapılmamış olduğu, mesleki ve teknik  ortaöğretim kurumları mezunu 23 adaya ise ek puanlarının uygulanmamış olduğu  anlaşılmıştır.

Bu nedenle, yukarıda belirtilen rakamlardan çakışmalar hariç 7 bin 84  adayın yerleştirme puanları yeniden hesaplanmış, buna bağlı olarak tüm adayların  başarı sıralamaları güncellenmiştir. Bu güncellemeler sonucunda, puan kesintisi  yapılan adaylar hariç, adayların puanlarında bir değişiklik olmamasına rağmen  başarı sıralamalarında genel olarak yukarı yönde bir değişiklik gerçekleşmiştir."

ÖSYM'nin duyurusunda, sonuçların erişime açıldığı, tüm adayların, puan  ve sıralamalarını kontrol etmeleri ve son güncellenen sonuçları kullanmaları  gerektiği uyarısı yapılarak, "Bu hatadan dolayı kamuoyundan özür diler, yeni  sonuçları tüm ilgililerin dikkatine saygıyla sunarız." ifadesine yer verildi.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 18.07.2017 19:46
Anahtar Kelimeler:
LYS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90