banner102

2018 Seçim yasakları

YSK, seçim yasaklarını yayınladı. Resmi Gazete'^nin dünkü sayısında yayımlanan seçim yasakları, alkol satışı, yayın yasağı, eğlence mekanlarının kapalı olması vb. maddeleri içeriyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Nisan 2018 Cumartesi 18:03
2018 Seçim yasakları

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin 303, 306, 307 ve 308 sayılı kararları  Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer aldı.

YSK tarafından yayınlanan seçim yasakları listesine göre yalnızca seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi partilere seçmen kütüğü verilebilecek. Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi bu yeterliliği karşılayan siyasi partiler olarak listeleniyor. 

Siyasi partilerin seçmen kütüklerini alabilmesi için belirlenen tutarın maliye veznesine ödendikten sonra ödeme makbuzun ilçe seçim kuruluna iletilmesi gerekiyor. 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2018: Seçim günü uygulanacak yasaklar

24 Haziran'da uygulanacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin düzenli bir şekilde uygulanabilmesi için içki, silah taşıma ve yayın yasağı uygulanacak. Bu çerçevede:

24 Haziran Pazar günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde alkollü içki satılması ve verilmesi, tüketilmesi yasak. 

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında, 5237 sayılı kanunun ilgili maddesi gereğince köy, kasaba ve şehirlerde silah taşınamayacak. 

Oy verme günü oy verme süresi boyunca kahvehane, kıraathane ve internet kafeler vb. bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda sadece yemek verilebilecek. 

24 Haziran saat 18:00'den sonra düğün yapılabilecek.

24 Haziran'da saat 18:00'e kadar yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Radyo ve her türlü yayın organları 18.00-21.00 saatlerinde yalnızca YSK'dan gelen haber ve tebliğleri  yayımlayabilecek.

Tüm yayınlar saat 21:00 itibariyle serbest olacak. Fakat YSK daha erken saatlerde de toplanarak yayınların daha erken saatlerde serbest bırakılmasına karar verebilir. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda aynı yasaklar 8 Temmuz tarihinde de geçerli olacak.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 28.04.2018 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90