banner102

2021’in ilk Hafta sonu sokağa çıkma yasağı!

Sokağa çıkma yasakları hafta içi saat 21.00 ila 05.00 saatleri arasında hafta sonu ise Cuma'dan itibaren 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar devam edecek.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Ocak 2021 Perşembe 18:23
2021’in ilk Hafta sonu sokağa çıkma yasağı!

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlamasında yasaktan muaf olanlar hariç sadece alış veriş maksadıyla rutin güzergâhının dışına çıkamayacak.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek.

Yasağı ikinci kez  delenlere se iki aydan bir yıla hapis cezası istenebilecek.

HAFTA SONU HANGİ İŞLETMELER AÇIK OLACAK?

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasını sağlamak amacıyla market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 

Vatandaşlar araç kullanmamak şartıyla kendilerine en yakın en yakın alış veriş merkezlerinden belirlenen saatler içinde ihtiyaçlarını giderebilecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerlerinin ekmek satan bayileri açık olacak.

RESTORAN VE LOKANTALAR HAFTA SONU ÇALIŞACAK MI?

Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-­20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.

İŞLETMELER KAÇTA KAPANACAK?

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacaktır.

Son Güncelleme: 14.01.2021 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90