banner102

2022 fındık alım fiyat 54 TL oldu

Dünyada en fazla üretilen ülke konumunda olduğumuz halde gerekli değeri verilmeyen fındık fiyatı Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Temmuz 2022 Cumartesi 21:17
2022 fındık alım fiyat 54 TL oldu

3,5 yıl aradan sonra Ordu’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin en önemli mahsullerinden olan fındık taban alım fiyatını 54 TL olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık konusunda yaptığı açıklamasında, “Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibarıyla ülkemizin 3'te birini karşılıyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bugün açıklayacağımız fiyatla üreticimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Fındığın ortalamasını 54 lira olarak açıklıyorum. Bu yılın fındık alım fiyatının ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz. TMO tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90