banner102

28 Gün Bedelli Askerlik

Bedelli askerlikte yeni gelişme: Askerlik yapılacak gün sayısı değişti!

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Temmuz 2018 Salı 18:49
28 Gün Bedelli Askerlik

Bedelli askerliğe ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı.

Bedelli askerliğe ilişkin yaşanan son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre bedelli askerlik yapacak olanlar 25 değil 28 gün askerlik yapacak.

CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı son gelişmeleri şu sözlerle anlattı:

"AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ilk açıklamayı yapmıştı. 25 yaş, 15 bin lira bedel ve 25 günlük askerlik süresi öngörülüyor denmişti.

Son aldığımız bilgi, bir yandan da AK Parti grubunda ilgili Milli Savunma Bakanlığıyla çalışmalar sürüyordu. Yapılan son değerlendirmeler sonucunda 25 günlük askerlik eğitim süresinin yasa teklifinde 28 gün olarak yer alacak. Askerlik süresinin 25'ten 28'e çıkması söz konusu olacak. Torba yasada bu şekilde yer alacak.

Bedelli askerlikte tarih 31 Aralık 1993. Bu tarih ve öncesinde doğanlar bedelli askerlikten faydalanabilecekler. Çok büyük olasılıkla bugün olmazsa yarın sabah erken saatlerde torba tasarının Meclis Başkanlığı'na sunulmasını bekliyoruz."

Kaynak : Milli Gazete

Son Güncelleme: 17.07.2018 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90