banner102

5 subay TSK'dan firar etti

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde 5 teğmen ve yüzbaşının firari olduğu ortaya çıktı.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:15
5 subay TSK'dan firar etti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2'nci Ordu KomutanlığŸı'ndan Ocak ve Nisan aylarında eksilen subay sayısının toplamının 263 olduğŸunu belirterek “Bunlardan 5'i firar, diğŸerleri şŸehit, vefat, emeklilik, istifa ve sözleşŸme feshi” dedi.

 

Yılmaz, MHP'li Lütfü Türkkan'ın “TSK 'da 2.Ordu'ya bağŸlı komutanlıklardan 100'ün üzerinde subayın firar ettiğŸi ve bunların üsteğŸmen ve yüzbaşŸı rütbesinde olduğŸuna” ilişŸkin sorusunu yanıtladı. Yılmaz, Ocak ve Nisan aylarında TSK mevcutlarından eksilen subay sayısının 263 olduğŸunu açıkladı.

 

Yılmaz, şŸu bilgileri verdi: “Eksilen 263 subaydan sadece 5'i firar nedeniyle mevcutlardan düşŸülmüşŸtür. DiğŸer zayiatlar şŸehit, vefat, emeklilik, istifa, sözleşŸme feshi ve benzeri nedenlerden kaynaklanmışŸtır.

 

Soru önergesinde belirtildiğŸi şŸekilde 100'ün üzerinde subayın firar ettiğŸi bilgisi gerçeğŸi yansıtmamaktadır.” Yılmaz, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez kahraman ordumuzun subaylarından 4 ayda 258 rütbelisinin ayrılması sizce normal midir?” sorusuna karşŸılık da “Soru önergesinde belirtilen dönemde meydana gelen personel mevcutlarındaki değŸişŸiklikler geçmişŸ yıllarla paralellik göstermektedir” cevabını verdi.

 

 Haber 5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90