banner102

AGD'den Diyarbakır'da muhteşem program

Diyarbakır’ın fethi Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından sahabeler şehri Diyarbakır’da kutlandı.

07 Mayıs 2013 Salı 22:52

 AGD  Genel  Başkanı Turhan: “Fetih savaş  ve  intikam değildir”



Diyarbakır’ın fethi Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından sahabeler şehri Diyarbakır’da kutlandı. Programda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan Diyarbakır’ın fethinin önemine değinerek, “Diyarbakır’ın Fethi, Anadolu’nun İslamlaşması, İstanbul’un alınması ve İslam’ın Avrupa’ya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Diyarbakır’ın Fethi’ni, Mekke’nin Fethi’nden, Kudüs’ün Fethi’nden ayrı gören her söz de eksiktir” diye konuştu.


ABDURRAHMAN KOCADAĞ / DİYARBAKIR


Peygamber Efendimiz Hz Muhammet (S.A.V)’ in müjdelediği ancak kendisinin göremediği ve binlerce sahabenin yer aldığı Diyarbakır’ın fethinin 1374’üncü yılı Diyarbakır’da AGD tarafından kutlandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa AGD Başkanlık Divanı ve Bölge Şube ve Şube Başkanları, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı, Saadet Partisi Diyarbakır İl Müfettişi, ÖĞDER Diyarbakır İl Başkanı ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri iştirak etti. Ayrıca programa konuşmacı olarak Saadet Partisi GİK üyesi Fethullah Erbaş ve Eğitimci Yazar Abdulvahap Ekinci katıldı.



AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin açılış konuşmasını yaptı. Ergin konuşmasına Türkçe ve Kürtçe cümlelerle katılımcıları selamlayarak başladı. Huzurun yegâne temeli İslam ve İslam kardeşliğidir, diyen Ergin, “Diyarbakır fethindeki inanç Fatih Sultan Mehmet’e fetih inancını veren inançtır. Renkler, ırklar ve diller Diyarbakır’ın fethiyle bir araya gelmiştir. Aradan geçen zamanda bu farklılıklar koparılmaya başlanmıştır. Ancak bundan çok kısa bir süre sonra İslam Birliği kurulacaktır” şeklinde konuştu ve sözlerini yine Türkçe ve Kürtçe sözlerle tamamladı.

Fetih Cihattır


Diyarbakır’ın fethinin önemine dikkat çeken AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Diyarbakır’ın Fethi, Anadolu’nun İslamlaşması, İstanbul’un alınması ve İslam’ın Avrupa’ya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Mekke Kudüs ile, Kudüs Şam ile, Şam Bağdat ile, Bağdat Diyarbakır ile, Diyarbakır İstanbul ile, İstanbul Saraybosna ile bir beraber olmalıdır. Diyarbakır’ın Fethi’ni, Mekke’nin Fethi’nden, Kudüs’ün Fethi’nden ayrı gören her söz de eksiktir” şeklinde konuştu.



Fethin savaş ve intikam olmadığına dikkat çeken Turhan, “Fetih, savaş ve intikam değil cihattır. Fetih; merhamettir. Fetih affetmeyi erdem bilmektir. Fetih, kula kulluğa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere “hayır” diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır” ifadelerini kullandı. Fethin bir ırkın başka bir ırkı tarumar etmesi anlamına gelmediğini söyleyen Turhan, “Fetih bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir” dedi.

Barışın tek yolu İslam Birliği



“Kardeşlik lafla olmaz. Kardeşlik merhametle olur, sevgiyle olur ve elbette adaletle olur” diyen Turhan, son günlerin tartışma konusu olan çözüm sürecinin gerçek çözümünü anlattı.



Turhan, “Ne yazık ki yakın tarihimizde İslam’ı referans almayan yöneticiler tepeden inmeci bir anlayışla farklı dilleri ve inançları baskı altına alarak yeni bir toplum üretmek istemişlerdir. Gerçek anlamda barış bölgenin tüm ülkelerini kapsayan bir kucaklaşma ile mümkündür. Bunun tek yolu İslam Birliği’dir, İslam Kardeşliği’dir. İslam referans alınmadığı sürece kalıcı barış sağlanamaz” diye konuştu.



“Kılıç zoru ile değil kendi rızaları ile Müslüman olan Kürtler Kelime-i Tevhid sancağına her dönemde sahip çıkmışlardır” hatırlatmasını yapan Turhan, “Müslümanlar zorla kimsenin inancını değiştirmemiş Süryaniler, Yahudiler ve Ermeniler bini aşkın süre bu topraklarda temel hak ve özgürlüklere sahip olarak yaşamışlardır” şeklinde konuştu.

“Erbakan bölge için bedel ödemiş tek liderdir”



Saadet Partisi GİK üyesi Fethullah Erbaş, Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ın Kürtleri çok sevdiğini bildirerek, “Hocam türküm doğruyum çalışkanım sözüne karşı çıkmış ve bu bölücülüğe zemin hazırlamaktır dediği için hapis cezası yemiştir. Erbakan hocam Kürtler için bedel ödemiş tek lideriydi” diye konuştu. Erbaş, “Erbakan hocamız ne yaptıysa hükümet hepsini satmıştır. Bugün hocamızın öğrencileri olduğunu iddia edenler, hocamın yaptığı yatırımları tekrar hayata geçirmelidir” dedi.



Eğitimci ve Yazar olan Abdulvahap Ekinci Kürtçe ve Türkçe gerçekleştirdiği konuşmasında, “İslami fetihlerin temelinde Allah’ın buyurduğu gibi her türlü maddi ve manevi bozuklardan kurtarmak vardır. Fethin ne olduğunu anlamak için Mekke’nin, Kudüs’ün ve Diyarbakır’ın fethine bakmak gerekir” diye konuştu. Ekinci, akan kanları görerek fethe ve cihada ne kadar ihtiyaç olduğunu anlamak gerektiğini bildirdi ve barışın kalıcı olması için İslam’ın referans alınması gerektiğini vurguladı.



Afrikalı Dünya birincisi hafız Abdurrahman Sadien katılanlara Kur’an ziyafeti yaşatırken, Grup Yürüyüş ezgileriyle, sanatçı Seyfullah ise ilahileriyle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. AGD diğer çalışmalarını da tüm hızıyla yürütmeye devam etti. Ayasofya’nın Camii olarak tekrar ibadete açılması için sürdürülen imza kampanyasını programın gerçekleştiği salon önünde gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, binlerce imza toplandı. Program bitimindi ise izleyiciler arasından başvuranlar için umre çekilişi gerçekleştirildi. Çekilişle belirlenen üç kişi, AGD tarafından kutsal topraklara umre ziyaretine gönderilecek.



Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 07.05.2013 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90