banner102

Akçadoğan'dan Bakan Dinçer'e başörtüsü tepkisi

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu kılık-kıyafet düzenlemesi sonrası bakan Dinçer'in açıklamalarına tepki gösterdi.

29 Kasım 2012 Perşembe 23:05
Akçadoğan'dan Bakan Dinçer'e başörtüsü tepkisi
Din Bir Sen Trabzon İl BaşŸkanı Celalettin AkçadoğŸan, Milli EğŸitim BakanlığŸı'nın yapmışŸ olduğŸu kılık-kıyafet düzenlemesi sonrası bakan Dinçer'in açıklamalarına tepki gösterdi.
 
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan AkçadoğŸan, başŸörtüsüne özgürlük getirilmesi için çağŸrıda bulundu.
 
AkçadoğŸan şŸunları ifade etti:

Yapılan bu değŸişŸikliğŸi Din bir Sen Trabzon İl başŸkanlığŸı olarak taktirle karşŸılıyoruz. Lakin yönetmeliğŸin dördüncü maddesinin (e ) fıkrasında yer alan Okul içinde başŸ açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.” Hükmü bizleri derinden üzmüşŸtür. Bu anlayışŸ çok büyük bir kitleyi düşŸündürecek bir eksikliktir. ܜstüne üstlük konuyla ilgili NTV'ye açıklama yapan Milli EğŸitim Bakanı ܖmer Dinçer, yönetmeliğŸin türbana serbestlik şŸeklinde algılanmasının doğŸru olmadığŸını vurgulaması. Ve sadece İmam-hatip okullarında ve normal liselerde de Kur’anı Kerim Derslerinde kız öğŸrencilerin başŸlarını örtebileceklerini ifade etmesi eksikliğŸin ikrarıdır. Oysaki 12 Eylül 1980 sorası ve hatta 28 şžubat baskıcı rejimin zulmünde dahi İmam hatip Okullarında başŸörtüsünün takıldığŸı bir gerçektir. Hal böyle iken BaşŸörtüsü konusunda yeni bir anlayışŸın getirildiğŸi  açık değŸildir.

            Din Bir Sen Trabzon il başŸkanlığŸı ve İmam Hatipliler olarak İmam Hatip Mezunu  BaşŸbakandan talebimiz Okullar başŸta olmak üzere tüp kamu kurum ve kuruluşŸlara başŸörtüsü serbestiyetinin getirilmesi ve lüzumsuz başŸörtüsü polemiklerine mahal vermeyecek düzenlemelerin yapılmasıdır.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
enes maksudoğlu 2012-11-30 20:23:02

sen kimsin yaaa muhalefet osun diye konuşmakk konuşmuş olmak için kunuşmakk işinizi allah için yapın

banner90