banner102

Araç sahiplerine kötü haberlerin arkası kesilmiyor!

Yeni alınan karara göre zorunlu trafik sigortasında asgari teminatlar artırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme 2022 yılı itibariyle geçerli olacağı açıklandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Ekim 2021 Perşembe 16:07
Araç sahiplerine kötü haberlerin arkası kesilmiyor!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliği, özellikle araç sahiplerini ilgilendiriyor. Yönetmeliğe göre, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 43 bin TL'den 50 bin TL'ye, kaza başına da 86 bin TL'den 100 bin TL'ye yükseltildiği görülüyor.

Uygulamadaki bu tutarlar, 2023 yılı başından itibaren sırasıyla 54 bin TL ve 108 bin TL olarak uygulanacak.

2022 İTİBARİ İLE GEÇERLİ

Yönetmelikle ayrıca, 2022 yılının başından itibaren uygulanmak üzere sağlık gideri ile sakatlanma ve ölüm teminatları kişi başına 430 bin TL'den 500 bin TL'ye, kaza başına 2.15 milyon TL'den 2.5 milyon TL'ye çıkarıldı.

2023 yılı başından itibaren bu tutarlar da sırasıyla 540 bin TL ve 2.7 milyon TL olarak uygulanacak.

YENİDEN BELİRLENDİ

Yönetmelikle, zorunlu trafik sigortasında; mesleki faaliyette bulunanlar için asgari sigorta teminat tutarları ile koltuk sayısı 10 ve üzeri olan araçlar için bu tutarlara eklenecek teminat tutarları da yeniden belirlendi.

Milli Gazete

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90