banner102

Berat gecemiz hayırlı geçer inşAllah

Müslümanların ayları olan hicri aylardan Şaban ayının 15. gecesinde Sevgili Peygamber Efendimizin (Sellellahu Aleyhi Vesellem)buyurduğu bir hadis-i şeriflerinde Berat Gecesi'nin feyiz ve bereketini şu şekilde beyan etmiştir.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Nisan 2020 Salı 18:46
Berat gecemiz hayırlı geçer inşAllah

"Şâban'ın 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık ibadetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin. O gece güneş battıktan sonra Allah rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir: 'İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim.' Böylece tan yerinin ağarmasına kadar bu şekilde devam eder." (İbni Mâce, İkame, 191.)

Müslümanlar olarak fert, cemaat ve toplum bazında Yüce Rabbimizin razı olmayacağı ne kadar hatamız varsa bunlara pişman olup tevbe edeceğiz. Tabiki her tevbe de kendi cinsinden olduğu için ellerimizle, dillerimizle ve bütün azalarımız ile işlediğimiz günahları pişman olup yapmama gayretinde olacağız. Bu niyet ile Yüce Rabbimize yalvaracağız.

Yüce Rabbimiz samimi şeklde razı olacağı şekilde günahlarımızdan pişman olmayı ve bu günahlardan vazgeçip razı olacağı ameller yapmayı cümlemize nasip eyler inşaAllah.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 07.04.2020 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90