banner102

Bu belediye camisine kadar icralık

Bu belediyenin herşeyi icralık

22 Ocak 2011 Cumartesi 15:30
Bu belediye camisine kadar icralık

NiğŸde'nin Bor ilçesine bağŸlı ܇ukurkuyu beldesinde 13 yıl önce belediyeye ait yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişŸinin yakınlarının açtığŸı davayı kazanması, ancak belediyenin belirlenen tazminatı ödeyememesi nedeniyle ܇ukurkuyu belediye binası, araçları ve cami icra yoluyla satıya çıkarıldı.

 

Belediyeye ait yolcu otobüsü 1998 yılında ܇ukurkuyu beldesinde seyir halindeyken devrildi. 4 öğŸretmen ve 2 belediye personeli olmak üzere 6 kişŸi hayatını kaybetti. Trafik kazasında ölenlerin yakınları, açtıkları tazminat davalarını kazandı ve ܇ukurkuyu belediyesi 30 bin TL tazminata mahkum oldu. Belediye tazminatı ödemeyince, tazminat faiziyle birlikte bugünün rakamıyla toplam 3 milyon 478 bin TL'yi buldu.

 

܇ukurkuyu Belediye BaşŸkanı Rüstem Tümen, devrilen belediyeye ait yolcu otobüsünün kaskosunun olmadığŸını, koltuk sigortasının bulunmadığŸını ve aşŸırı hız nedeniyle de yüzde 100 oranında belediyenin suçlu bulunduğŸunu belirtti.

 

O dönemde kaza yapan öğŸretmenlerin aileleriyle görüşŸülmediğŸinin belirlendiğŸini ifade eden Rüstem Tümen, ''13 yıl önce aileler mahkemeye başŸvuruyor. Belediye, O zamanın rakamlarıyla 30 bin TL gibi bir tazminata mahkum oluyor. Dönemin belediye başŸkanı bu parayı ödemeyince katlana katlana miktar yaklaşŸık 3.5 milyon lirayı buluyor'' dedi.

 

Borçlardan dolayı belediyeye ait binaların, araçların ve hatta caminin bile icra yoluyla satışŸa çıkarıldığŸını anlatan Tümen, ''Bu sorunu çözebilecek durumumuz yok. Ailelerle tek tek görüşŸtüm. Orta yolu bulmak için çaba gösterdim ama aileler buna yanaşŸmadı. Bizim Belediye olarak bu parayı ödeme şŸansımız yok'' diye konuşŸtu.

 

İller Bankası'nın ܇ukurkuyu belediyesine aylık 45 bin TL para göndermesi gerektiğŸini ancak belediyeye yapılan yatırımlar nedeniyle oluşŸan 6.5 milyon TL tutarındaki borç ve kesintiler sonucu belediyeye kalan paranın 18 bin TL olduğŸunu anlatan Rüstem Tümen, bu paranın da ancak işŸçi ve memur maaşŸlarına yettiğŸini söyledi.

 

Tümen, belediyenin yaklaşŸık 10 milyon TL borcunun bulunduğŸunu da sözlerine ekledi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90