banner102

Bu gece Kadir Gecesini idrak edeceğiz

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini akşam idrak edeceğiz. Of'un Nabzı Medya ailesi olarak tüm Of halkının ve İslam aleminin Kadir gecesini kutluyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Mayıs 2020 Salı 01:50
Bu gece Kadir Gecesini idrak edeceğiz
 Kur’an’ın indirilmeye başlandığı ve büyük lutüfların sağnak sağnak yağdırılacağı Kadir Gecesi'ni yarın idrak edeceğiz.  Ramazan Ayı’nın 27. gecesine denk  gelecek olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de tüm İslam coğrafyasında coşkuyla kutlanacak.

Hz. Peygamber (s.a.v) bu geceyi ihya etmeleri için ailesini ve ashâbını teşvik etmiş, bu gecenin özellikle de Ramazan ayının son on veya yedi günündeki tek gecelerde aranmasını istemiştir.

Peygamber Efendimiz de Ramazan ayının son on gününü camide itikâfla geçirerek Kadir Gecesi'ni ihya etmek için azami gayret göstermiştir.

KADİR GECESİNİ NASIL GEÇİRMELİ?

Resul-i Ekrem Efendimiz (sav) Kadir Gecesi ile ilgili "Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır" buyurmuştur.

Kadir Gecesi'ni ihya adına Ramazan ayında ve özellikle de son on gününde teravih namazlarını kılmalı imkan varsa itikafa girmelidir.

Bu gecelerin en önemli hususi ibadeti günahlarımızdan tövbe etmek.

Ramazan'ın son on gününde sabahtan başlayarak şeytandan korunacak ne kadar dua varsa yapılmalı. Bunlardan en önemlilerinden biri de

"La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehu'l-mülkü ve lehu'l-hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir”

Bu zikri günde 100 defa okunması Peygamber sünnetidir.

Bu 10 gün içinde günahlardan azami şekilde kaçınmalı özellikle de Kadir gecesinde..

Kadir gecesinde kendimizi hesaba çekmeli, Kur'an okumalı, nafile ve varsa kaza namazı kılmalı. Ayrıca bu gecelerde Hz. Muhammed bol bol ‘Allah'ım, sen affedicisin, affı seversin, beni affet' şeklinde dua etmeyi bize tavsiye etmiştir.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 19.05.2020 01:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90