banner102

ÇAY-KUR’U ÖZELLEŞTİRMEK İÇİN BAHANE ARAYANLAR MI VAR?

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Bereret Ayaz Trabzon’un en önemli hasat ürünü olan çay ve çay-kur ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Haziran 2023 Pazartesi 21:37
ÇAY-KUR’U ÖZELLEŞTİRMEK İÇİN BAHANE ARAYANLAR MI VAR?

“Varlık fonuna katıldığı günden beri kâğıt üzerinde her yıl zarar açıklayan Çay-Kur ne yazıktır ki istediği kapasitede yaş çay alamaz hale geldi.” diyen Ayaz, ‘Çay-Kur’u özelleştirmek için bahane arayanlar mı var?’ sorusunu sordu.

İl Başkan Yardımcısı Ayaz öneri ve eleştirilerine şu açıklamalarla devam etti:

“Yıllardan beri yaş çay fiyatı yıllık enflasyonun bir hayli altına kaldığından ötürü, aynı zamanda çay müstahsillerinin çoğu, kışı borçlu çıkardığından dolayı yaş çay hasadı başlar başlamaz müstahsil yaklaşık 50 gün sonra ödeme yapan Çay-Kur u değil, bir hafta sonra ödeme yapan Özel sektörü tercih etmek zorunda kalıyor.

Diğer taraftan Çay-Kur ekisperlerinin çoğu, yıllardan beri süre gelen alım yerleri saatlerine uymayıp, tabiri caizse eski köye yeni adet getirip iki, üç saat mesai harcayıp çay alınıp alınmamasını umursamama hareketlerinde bulunması, Müstahsilleri Çay-Kur ile aynı fiyatta yaş çay alımı yapan özel sektörleri tercih etmek zorunda bırakıyor.

Çay-Kur un günlük işleyeceği yaş çayı alabilmesi için çok acil bir şekilde mevcut ödeme vadelerini kısaltıp, ekisperleri de 10:00 - 18:00 arası çay alım yerlerine çalışacak hale getirmelidir.

Üzülerek belirtmeliyim ki bölgemizde yaklaşık 200 bin aileyi doğrudan ilgilendiren konuyu, maalesef etkili ve yetkili kişiler ile istişareler, müzakereler yapıp sorunları çözecek yerde; devamlı çay müstahsillerini suçlamaları yersiz ve çok yanlıştır.

Bu vesileyle 2023 bütün müstahsillerimize, fabrika çalışanlarımıza kazasız, belasız hayırlı, bereketli sezon diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90