banner102

Çay Üreticisine Müjdeli Haber!

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ruhsatsız çaylık alanları ruhsatlandıracaklarını bildirdi.

28 Nisan 2012 Cumartesi 13:11
Çay Üreticisine Müjdeli Haber!

SütlüoğŸlu, yaptığŸı yazılı açıklamada, ܇ay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda ܇ay Tarımı Yapan ܜreticilere Ruhsatname verilmesine dair Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğŸe girdiğŸini hatırlattı.

Göreve geldikleri günden itibaren üreticileri ilgilendiren her konuda rahatlatıcı tedbirleri ve çözümleri getirmeye çalışŸtıklarını vurgulayarak, şŸunları ifade etti:

''Bu süreç içerisinde birçok uygulamamız oldu. Ancak ruhsatsız kaçak olarak adlandırılan çaylıkların ruhsata bağŸlanarak yasal hale getirilmesi en büyük hedefimizdi. Bu noktadaki çalışŸmalarımız sonuçlandırılmışŸtır. Bakanlar Kurulunun 2 Nisan 2012 tarihinde aldığŸı karar bugün Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğŸe girdi.''

Kararnamenin çok büyük sorunları ortadan kaldıracağŸını belirten SütlüoğŸlu, şŸunları kaydetti:

''܇alışŸmayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı ile birlikte yürüteceğŸiz. Ruhsatsız çaylık alanları ruhsata bağŸlayacağŸız. Mevcut ruhsatlar geçerli olacak. Ruhsatsız alanlar için vatandaşŸlarımızın müracaatları doğŸrultusunda tespitler yapılacak ve bu alanları ruhsata bağŸlayarak vatandaşŸlarımızın çok önemli sıkıntısını gidermişŸ olacağŸız. Tapulu, tapusuz arazilerdeki sıkıntıları ortadan kaldırarak ruhsatsız çaylıkları ruhsata bağŸlamışŸ olacağŸız. Bu çalışŸma ile çay bahçeleri tam anlamıyla yeniden kimliklendirilecek.''

SütlüoğŸlu, çay tarım alanlarının kararname ile Artvin'in Arhavi, Borçka, Hopa; Giresun'un ܇anakçı, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Tirebolu; Rize'nin merkez ve tüm ilçelerini; Trabzon'un Merkez, Araklı, BeşŸikdüzü, Of, ܇aykara, Dernekpazarı, Hayrat, KöprübaşŸı, Sürmene, Vakfıkebir ilçelerini kapsayacak şŸekilde sınırlandırıldığŸını belirtti.

 

Haber 53

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90