banner102

DİKKAT! Komşuyu Rahatsız Etme, Yoksa...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 2018’de çevreyi kirletenlere uygulanacak idari para cezaları belirlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Aralık 2017 Cumartesi 19:59
DİKKAT! Komşuyu Rahatsız Etme, Yoksa...
 Buna göre umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere uygulanacak para cezası 232 lira, kişilerin huzur ve sükunu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde gürültü ve titreşim oluşturan konutlara 964 lira, ulaşım araçları için 2 bin 910 lira, işyerleri ve atölyeler için 9 bin 719 lira, fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ise 29 bin 173 lira ceza uygulanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, 2018’de uygulanacak idari para cezaları, yeniden değerleme oranında artırıldı. Buna göre, 1 Ocak 2018’den itibaren umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere uygulanacak para cezası 232 lira oldu. Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde, ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturan konutlara 964 lira, ulaşım araçlarına 2 bin 910 lira, iş yerleri ve atölyelere 9 bin 719 lira, fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsüne de 29 bin 173 lira ceza uygulanacak.

Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayana bin 206 lira ceza

Ayrıca kanun ve yönetmelikte öngörülen yasaklara veya standartlara aykırı ya da gerekli önlemleri almadan atıkları toprağa gömenlere verilecek ceza miktarı 58 bin 351 liraya çıkarken, yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak tehlikeli atıkları bertaraf edenlere ise 243 bin 156 lira ile 2 milyon 431 bin 628 lira aralığında ceza kesilecek. Bakanlıkça egzoz emisyon ölçümüne dikkat etmeyen motorlu taşıt sahiplerine uygulanacak ceza miktarları da yükseldi. Buna göre, egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine bin 206 lira, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise 2 bin 423 lira ceza verilecek. Hava kirliliğine önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tabi tutulan tesisleri yetkili makamlardan izin almadan kuran, işleten veya iznin iptal edilmesine rağmen kurup, işletmeye devam edenler ile bu tesislerde izin almaksızın sonradan değişiklik yapanlar, yetkili makamların gerekli gördükleri değişiklikleri tanınan sürede yapmayanlara ise 58 bin 351 lira cezası uygulanacak. Ayrıca bu tesisler, emisyon miktarları yönetmelikle belirlenen sınırları aşması durumda ise 116 bin 709 lira ödeyecek. Hava kirliliği yönünden kurulması ve işletilmesi izne tabi olmayan tesislere ise işletilmesi sırasında yönetmelikle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden olmaları durumunda 14 bin 578 lira ceza verilecek.Konutlardaki aykırı emisyon durumunda ise toplu veya ferdi ısıtılan konutlarda, her bağımsız bölüm için ceza miktarı 721 lira olarak belirlendi.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 30.12.2017 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90