banner102

Emperyalistlerden iyilik beklemek bir aldanıştır

"Bugün önemli sorunlardan birisi, İslam'ın birçok açıdan değişik isim, görüntü, tutum, davranış ve söylemlerle istismar edilmesidir" "İslam'ın bütün hakikatlerinin nasıl tahrif edilerek istismar edildiğini ve ihanete alet edildiğini 15 Temmuz'da gördük. DAEŞ, Boko Haram gibi yapılarda görüyoruz. Dinin temel kaynaklarına ve akla aykırı, hakikatlerle örtüşmeyen bilgilerle vatandaşlarımızın dini duygularının yanlış yönlendirilmesi, din istismarıdır"

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Şubat 2018 Pazar 18:22
Emperyalistlerden iyilik beklemek bir aldanıştır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın birçok açıdan değişik isim, görüntü, tutum, davranış ve söylemlerle istismar edilmesinin önemli bir sorun olduğunu belirterek, "İslam'ın bütün hakikatlerinin nasıl tahrif edilerek istismar edildiğini ve ihanete alet edildiğini 15 Temmuz da gördük. DAEŞ, Boko Haram gibi yapılarda görüyoruz. Dinin temel kaynaklarına ve akla aykırı, hakikatlerle örtüşmeyen bilgilerle vatandaşlarımızın dini duygularının yanlış yönlendirilmesi, din istismarıdır." ifadelerini kullandı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatay'da bir kültür merkezinde, kentte görev yapan din görevlilerinin katılımıyla dün düzenlenen etkinlikte konuşan Erbaş, İslam coğrafyasının ve bütün yeryüzünün etnik kavgalar, mezhepsel gerginlikler, terör, taşeron örgütler ve zorba iktidarlar gibi çok ciddi sorunlarla mücadele ettiği bir dönemden geçtiğini belirtti.

Erbaş, ister bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun yaşanan bütün sorunların ancak İslam'ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözülebileceğini vurguladı.

"Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır"

"Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır. Zira sorunun en büyük sebebi zaten onların varlığıdır. Emperyalistlerin kuklası taşeron yapılar ve örgütler de bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır." ifadelerini kullanan Erbaş, çözümün, farklılıkların bir arada yaşamasının en güzel örneklerini barındıran İslam coğrafyasını kendi değerleriyle buluşturmakla bulunabileceğini bildirdi.

Erbaş, toplumu din konusunda aydınlatma sorumluluğunun, din adamlarının omuzlarında olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün önemli sorunlardan birisi, İslam'ın birçok açıdan değişik isim, görüntü, tutum, davranış ve söylemlerle istismar edilmesidir. İslam'ın bütün hakikatlerinin nasıl tahrif edilerek istismar edildiğini ve ihanete alet edildiğini 15 Temmuz da gördük. DAEŞ, Boko Haram gibi yapılarda görüyoruz. Dinin temel kaynaklarına ve akla aykırı, hakikatlerle örtüşmeyen bilgilerle vatandaşlarımızın dini duygularının yanlış yönlendirilmesi, din istismarıdır. Dinin ticari kaygılar için kullanılması ve menfaate alet edilmesi büyük bir istismardır.

Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyen, barış ve huzuru bozan, ayrıştırıcı ve tefrikaya sebep olan anlayışlar İslami olamaz. Başkanlık olarak insanlarımızın iyi niyet ve temiz duygularını istismar eden, onların üzerinden güç devşirerek planladıkları bazı kötü emellerine ulaşabilmek için dini söylemlerle ayetleri, Sünneti Nebevi'yi, İslami hükümlerini tahrif edenler konusunda halkımızı uyarmaya devam edeceğiz. Bütün bu istismarların önüne geçmenin yegane yolu İslam'ın hakikatlerini ortaya koymak, sahih ve doğru bilgi ile insanların ihtiyaçlarını karşılamaktır."

Milli Gazete

Son Güncelleme: 18.02.2018 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90