banner102

Fethullah Gülen'den Gazze ve Suriye yorumu!

Fethullah Gülen Gazze'de yaşananlar ve yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

21 Kasım 2012 Çarşamba 13:43
Fethullah Gülen'den Gazze ve Suriye yorumu!

İsrail’in Gazze’de yaptığŸı insanlık dışŸı ambargoya karşŸı harekete geçen Mavi Marmara tepki gösterip “otoriteden (İsrail’den) izin alınmalıydı” ifadesini kullanan Fethullah Gülen, Gazze’de son yaşŸananlar ve Suriye konusunda da ilginç ifadeler kullandı.

 Açıklamasında Müslümanları duaya davet eden ve sorunların çözümü için bir dua mecmuası alıp okumak, dua etmek gerektiğŸini ifade eden Gülen şŸöyle dedi:

 “İslam dünyası adına buna (içten yakarışŸa ve şŸuurlu duaya) çok ihtiyaç var. Suriye'deki problemi çözemezsiniz siz.. Filistin'deki problemi çözemezsiniz, Allah'ın inayeti olmazsa. Bu açıdan da sürekli duaya kilitlenip Cenab-ı Hakk'a tazarru ve niyazda bulunmak lazım.ArkadaşŸlarımız her gece kalksınlar, teheccüd kılsınlar. Alsınlar ellerine bir dua mecmuası.. el-Kulubu'd-Daria'yı mı alırlar, kendilerinin okudukları bir duayı mı alırlar.. başŸlarını yere koysunlar... ܇ocuğŸu kuyuya düşŸmüşŸ bir insanın kuyunun başŸında sızlaması gibi.. doğŸum esnasında hanımının iniltileri karşŸısında ona dua eden bir insanın kelimeleri şŸuurla söyleyişŸindeki edayla bir dua.. bir tazarru.. bir niyaz!..”

Gülen’in bu ifadeleri internetteki sosyal paylaşŸım ortamlarında gündem olurken, İslam Dünyasının neredeyse tamamı baskı ve saldırı altıdayken İslam ülkeleri fiili tedbirler alınmadan sadece dua etmekle hiçbir sorunun çözülemeyeceğŸi vurgulanarak Gülen’e yoğŸun eleşŸtiri getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CAFER ER 2012-11-21 15:43:02

ADAMLAR ÖLÜYOR LJOCUKLAR ÖLÜYOR SAVAŞMAK YERİNE DUA MI EDİLECEK ZATEN DUA YI EDEN EDİYOR SİLER YILLAR ÖNCE İSRAİLLİ Ç‡OCUKLARININ LJIğžLIKLARINI DUYAR GİBİ OLUYORUM DEMİŞTİN

Avatar
salih kul 2012-11-21 21:22:56

28 şubatta duaya çağŸırmadınız.iktidarı bırak dediniz.ama israil vurunca dua diyorsunuz anladık.sizi kimin konuşturduğŸunu.papanın dostu!

Avatar
RIFKI USLU 2012-11-22 14:09:45

ALIN SİZE DİYALOG YILLARDIR İNSANLARI KANDIRDINIZ SONUCU BÖYLE OLUR AMERİKADAN DİLJİN GELMİYORSUN SEBEP HASTAYSA BİZDE HASTA LJOK YOKSA BAŞKA BİRŞEYMİ VAR

Avatar
kadir 2012-11-22 20:20:42

sandy kasırgası sonrasında amerikaya yardım kampanyası başlatıp siftahı 10bin dolarla yap,GAZZEye gelince sadece kuru bir dua et , israile tek kelime etme...

banner90