banner102

İşe gitmek zorunda değilsiniz!

Kamu çalışanlarına yönelik koronavirüs tedbirlerine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı bir genelge yayımlandı. Genelgede uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri anlatılıyor

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Ağustos 2020 Çarşamba 13:03
İşe gitmek zorunda değilsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede koronavirüsü kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler Resmi Gazete'de açıklandı. Buna göre çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği belirtildi.

Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu 'nda da gündeme gelen düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onayından geçerek Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

ESNEK ÇALIŞMA NE DEMEK? ÇALIŞMA SAATLERİ NE OLACAK?

İhtiyacı karşılayacak kadar asgari personel bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin yeni Genelge.

ÖZEL SEKTÖR DE UMUTLA BEKLİYOR

Koronavirüsün en yoğun görüldüğü dönemde özel sektöre de esnek çalışma gelmişti. Şimdilik sadece kamuya esnek çalışma geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelgede şöyle denildi:

COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla;

Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir.

Buna dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruşları için üst yönetici; bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan; taşra teşkilatları (bakanlıklarca belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı; diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenir. Bu yetki devredilebilir.

Bu kapsamda dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılır.

Bu genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar.

Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir.

Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklıdır.

İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine dönmek zorundadır.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 26.08.2020 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90