banner102

Koca'dan korkutan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin sağlık konusunda büyük oranda dışa bağımlı olduğunu söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Mart 2019 Salı 23:22
Koca'dan korkutan açıklama

AKP'nin Zonguldak Alaplı aday tanıtım toplantısına katılan Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin ilaç, tıbbi malzeme, aşı ve tıbbi cihazlar kalemlerinde yüksek oronda dışa bağımlı olduğunu açıkladı. Türkiye'nin ilaçta yüzde 54, tıbbi malzemede yüzde 82, tibbi cihazlarda yüzde 84 ve aşıda da yüzde 100 yakın bir oranda dışa bağımlılığından söz eden Sağlık Bakanı Koca, sağlıktaki durumun vahim noktalarda olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin sağlıkta büyük bir oranda dışa bağımlı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya dair şu açıklamaları yaptı:

"Bugüne kadar yapılamayanları yapma noktasında bir gayretle çabamız oluyor, olacak. Dışa bağımlılığımızın yoğun olduğu özellikle sağlık sektöründeki ilaçta yüzde 54, malzemede yüzde 82, cihazda yüzde 84, aşıda yüzde 100'e yakın bağımlılığımızın olduğu bir Türkiye'den bahsediyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük sorumluluk olarak gördüğümüz yerlileşme ve millileşmeyi 2023'e kadar bu bağımlılığı en az yüzde 50 oranında azaltan, aşıyı yüzde 100 yerlileştiren bir dönem olarak tamamlamayı düşünüyoruz"

Sağlıkta devrim yaptıklarına dair sürekli açıklamalarda bulunan AKP hükümetinin, dışa olan bağımlılığı azaltacak ciddi adımlar atmadığı görülüyor.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 12.03.2019 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90