banner102

Koronavirüs etrafımızı sarıyor!

Yunanistan, İran, Ermenistan, Irak ve Gürcistan'ın ardından Türkiye'ye bir diğer komşu ülke Bulgaristan'da da ilk koronavirüs vakaları açıklandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Mart 2020 Pazar 17:29
Koronavirüs  etrafımızı sarıyor!

Özellikle çay hasatlarını toplamada kullanılan Gürci vatandaşların bu tehlikeyi Rize ve Trabzon’a taşıma tehlikesi yöre vatandaşlarını tedirgin etti.

Bulgaristan sağlık yetkilileri ülkede iki koronavirüs vakasının görüldüğünü duyurdu. AFP'nin haberine göre salgına yakalananlardan biri 20'li yaşlarındaki bir erkek diğeri ise 70'li yaşlarında bir kadın. Bulgaristan Sağlık Bakanlığı'ndan Angel Kunchev, yeni tip koronavirüse yakalanan iki kişinin seyahat geçmişi olmadığını belirtti.

Ulusal Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi'nden Todor Kantardzhiev ise Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan hastalardan birinin ülkenin kuzeyindeki Pleven'de diğerinin ise Gabrovo'da yaşadığını söyledi.

Solunum şikayetinde bulunan 27 ve 75 yaşındaki hastaların birkaç gün önce hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bulgar yetkililer Kovid-19 şüphesiyle test yapılan 40 kişiden ikisinde hastalık belirtilerinin gözlendiğini, bu kişilerin de test sonuçları sonunda enfekte olduklarının kesinleştiğini bildirdi.

Sofya hükümeti koronavirüs önlemleri kapsamında 6-11 Mart tarihleri arasında tüm okulların kapatıldığını duyurmuştu.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 08.03.2020 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90