banner102

Müslüman’ın Regaip Gecesi Programı

Biz Müslümanlar için müjdelenmiş gecelerden biri olan Regaip gecesini bu akşam idrak edeceğiz. Duaların geri çevrilmediği bu gecenin, Müslümanların ve mazlumların huzur ve saadetine, İslam Birliğinin kurulmasına, ülkemizde ve dünyada Adil Düzenin kurulmasına, zalim ve işbirlikçilerinin zelil olmasına vesile olmasını Of'un Nabzı Medya ailesi olarak Yüce Rabbimizden niyaz ederek tüm Müslümanların Regaip gecesini kutluyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Şubat 2022 Perşembe 12:41
Müslüman’ın Regaip Gecesi Programı

Bu önemli geceyi bereketli geçirmemiz için güzel bir yazı kaleme alan Milli Gazete yazarı Abdülaziz Kıranşal'ın yazısını sizlerle paylaşıyoruz. 

Kabul olunmuş dua fırsatlarını değerlendirelim: 

Efendimizin (S.A.S.), “Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez, Recep’in ilk Cuma gecesi, Şaban’ın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı geceleridir’’ (Beyhaki) nebevi müjdesi gereği Recep ayının bu ilk Cuma gecesi Allah’ın bize lutfettiği bu büyük fırsatın her dakikasını büyük bir titizlikle değerlendireceğiz.

Bu geceyi dizilerle heba etmeyelim:

Bu geceyi dizilerle, filmlerle ve internetle heba etmeyeceğiz. Bu gece tüm randevularımızı elimize geçen bu kabul olunmuş dua fırsatını değerlendirmek için programlayacağız. Belki de bir daha böyle bir geceye kavuşamayacağımızı düşünerek ne derdimiz, kederimiz, sıkıntımız, üzüntümüz ve isteğimiz varsa bu gece Allah’ımıza sunup çareler isteyeceğiz.

Yatsı namazını camide kılalım:

Efendimizin (S.A.S.), “Kim yatsı namazını camide cemaatle kılarsa gecenin yarısını ibadetle geçirmiş gibidir” (Müslim) nebevi müjdesi gereği bu gece yapacağımız en büyük ibadetlerden birisinin yatsı namazımızı camide cemaatle birlikte kılmak olacağını unutmayacağız.

Ailecek dua edelim:

Namazdan sonra evimizin bir odasında eşimizi, çocuklarımızı ve ailemizi toplayıp evimizin, ailemizin, rızkımızın, sağlığımızın, milletimizin ve ümmetimizin huzur, bereket, afiyet ve muhafazası için hep birlikte dua edeceğiz. Ve hatta kundaklık bebeklerimizi de yanımıza alıp Allah’ımıza yalvaracağız. Kim bilir belki Rabbimiz, bu sabiler hürmetine dualarımızı kabul buyurur. Biz dua edeceğiz, eşimiz ve çocuklarımız âmin diyecek, eşimiz ve çocuklarımız dua edecek biz âmin diyeceğiz. Allah’ımızın kundaktaki bebeğine varıncaya kadar bu gece kendisine sığınan bir aileden razı olup dualarını kabul buyuracağına gönülden inanacağız.

Sabah namazında mescitte olalım:

Efendimizin (S.A.S.), “Kim sabah namazını da camide cemaatle kılarsa gecenin tamamını ibadetle geçirmiş gibidir” (Müslim) nebevi müjdesi gereği sabah namazımızı da muhakkak camide kılıp, bu gecenin tamamını ibadetle geçirebilmek için gayret edeceğiz.

Ana-babamızın dualarını alalım:

Efendimizin (S.A.S.), “Vaktinde kılınan namazdan sonra en faziletli amel ana-babaya iyiliktir” (Müslim) nebevi müjdesi gereği, bu gece dualarımızın kabul olunması ve affolunabilmek için yapacağımız en makbul ibadetlerden birisi de anne ve babalarımızın rızasını kazanıp, onların dualarını almak olduğunu bileceğiz. Bu gece mümkünse onları ziyaret edeceğiz, mümkün değilse arayıp hâl ve hatırlarını soracağız. Eğer vefat etmişlerse onlar için dua ve istiğfarda bulunacağız.

Helalleşelim:

Efendimizin (S.A.S.), “Her Cuma akşamı ameller Allah’a arz edilir. Akrabasıyla bağlarını koparmış olanların amelleri kabul edilmez” (Buhari) nebevi uyarısı gereği, bu gece yapacağımız amellerimizin reddolunmaması için aramızda küslük ve dargınlık bulunan akrabalarımızla helalleşmenin fırsatlarını arayacağız. En azından onlarla tekrardan barışıp, akrabalık bağlarımızı sağlamlaştırmak için de bu gece Rabbimize yalvaracağız.

Bu gece ailemizle birlikte üç şey için de özellikle dua edelim:

Bir: Yeryüzündeki tüm zulümlere son verecek, akan mazlum ve Müslüman kanını durduracak, ümmetimizi ve milletimizi yeniden ayağa kaldıracak İslam Birliği Teşkilatı’nın kurulması ve Allah’ımızın bu yolda bizi de vesile kılması…

İki: Ümmetimizi ve milletimizi sömüren faizci sistemin yerine Faizsiz Bir Ekonomik Sistem’in kurulması ve Allah’ımızın bu yolda bizi de vesile kılması…

Üç: Nesillerimizi mahveden her türlü kültür emperyalizmine ve ahlâksızlığa son verecek İslam Kültür İşbirliği Teşkilatı’nın kurulması ve Allah’ımızın bu yolda bizi de vesile kılması için Rabbimize yalvarıp niyazda bulunacağız…
 

Son Güncelleme: 03.02.2022 17:12
Anahtar Kelimeler:
Regaip
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90