banner102

Oflu Kaptan'ın yakınları ne dedi?

Şehit Kaptan Cemil Özben'in yakınları Kıyı Emniyeti'ne tepkili...

05 Aralık 2012 Çarşamba 20:23
Oflu Kaptan'ın yakınları ne dedi?

şžile'de kaybolan gemi personelini kurtarmak amacıyla yola çıkan kurtarma botunun alabora olmasıyla hayatını kaybeden Kaptan Cemil ܖzben'in akrabaları Kıyı EmniyetiGenel MüdürlüğŸü'ne tepki gösterdiler. Kaptan ܖzben'in akrabası olan Hasan Basri ܖzben, "Madem bu havada bu botlar çıkabiliyor, neden diğŸer botlar da çıkıp yardım etmedi?" dedi.

Cenazeyi almak üzere Adli Tıp Kurumu'na gelen Cemil ܖzben'in teyzesinin oğŸlu Hasan Basri ܖzben, "Bir gün önce beraberdik. İşŸe başŸlaması için telefon geldi, gitmek istemiyordu. 'Emekliyim benim için sorun değŸil ama o çocuklar çıkmazsa benden savunma isterler.' dedi. Saat 3 buçuk gibi gitti." dedi.

O gün hava koşŸullarının çok kötü olduğŸunu hatırlatan ܖzben şŸöyle konuşŸtu: "Oradaki balıkçılar 'Bu havada buradan botu çıkarmak cinayettir.' dedi. Olay esnasında Mehmet diye bir arkadaşŸımız var, 4-5 kez onlar da çıkmışŸ ama yapamayacaklarını anlayınca geri dönmüşŸ. Mehmet sonra Cemillerle birlikte kurtarmaya gitti. Tekne kayalara çarpıp parçalanmadan önce o çocuk sancak tarafındaki camdan fırlıyor o kurtuldu. Ve Cemil kaptanın şŸoka girdiğŸini, sorun çıkmaması için makineyi stop ettirdiğŸini söyledi."

Yetkililerden hiçbir cevap alamadıklarını anlatan ܖzben, yetkililere seslenerek, "Karada destek veren ekipler var denildi ama tek bir ışŸık yoktu. Kazanın nedeni makinelerin stop ettikten sonra çalışŸmamasıdır. Olay olduktan sonra ne karadan ne de denizden çalışŸma yapılmadı. Bunlar insan canı kurtarmaya gidiyorlardı. Oradaki istasyondaki kaptanın ifadesinde, bu botlarla kazazedelerin yanına 8 saatte gidebileceğŸini söyledi. Ve alma imkanının olmadığŸını söyledi. Peki orada bu botu o mesafeye gönderiyorsun da kendi personelini nasıl ölüme gönderiyorsun, neden başŸka bir bot daha göndermiyorsun?" açıklamasını yaptı.

Kazaya uğŸrayan botun dayanıklı olduğŸunu ifade eden ܖzben, "SığŸ sulara girince makine bitti. Onlara yardıma giden balıkçı da hayatını kaybetti ve onu da bulamadık. Uzun süre direndi. EnişŸtem (Cemil Kaptan) kayalıkların arasında kaldı. Bu camiayla ben de iç içeyim. şžu soruma cevap istiyorum. Madem bu havada bu botlar çıkabiliyor? Neden diğŸer botlar da çıkıp yardım etmedi?" ifadelerini kullandı.

ܖZBEN ܜSKܜDAR'DA, SARIBOğžA BEYKOZ'DA TOPRAğžA VERİLECEK

Kazada hayatını kaybeden kaptan Cemil ܖzben'in cenazenin yarın ܜsküdar Küçüksu Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğŸi öğŸrenildi. Turgay SarıboğŸa'nın cenazesinin ise Beykoz'da toprağŸa verileceğŸi kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali galip 2012-12-08 09:04:45

ya 2 senedir bu ahlaksız dizi devam ediyor. o zamandan beri sesiniz çıkmadı da patriot gündemini değŸiştirmek için tayyip bey çıkmış dizi sakıncalı diyor. hiç samimi değŸilsiniz derdiniz başka

banner90