banner102

Oflu Sofuoğlu’ndan sezonun 5. zaferi

Dünya Supersport Şampiyonası’nda mücadele eden Oflu Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Almanya’da düzenlenen sezonun 9. yarışında birinci oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Eylül 2016 Pazartesi 23:24
Oflu Sofuoğlu’ndan sezonun 5. zaferi
Almanya’nın Klettwitz kasabasındaki 4 bin 255 metrelik Lausitz Pisti’nde koşulan sezonun 9. ayağı, 19 tur üzerinden yapıldı. Mücadeleye “polepozisyonu”nda başlayan KawasakiPuccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, ilk viraja önde girmeyi başardı ancak ilk tur içinde Kallio takımından NikiTuuli’ye geçildi. Kenan, 3. turda yeniden ele geçirdiği liderliği yarışın sonuna kadar korudu ve bu sezon 5’inci, Supersport kariyerindeki 37’nci zaferini elde etti. Liderin 1.7 saniye arkasındaki Tuuli 2’nci, RedBull sporcusu Kenan’dan 4.7 saniye sonra bitiş çizgisini geçen MV Agusta takımından Jules Cluzel ise 3’üncü oldu. Üst üste 3. kez birinci olan 32 yaşındaki milli sporcu, pilotlar klasmanında rakipleriyle arasındaki farkı açtı. Puanını 171’e çıkaran Kenan’ı, 118 puanla takım arkadaşı RandyKrummenacher ve 109 puanla Honda’dan PatrickJacobsen izledi.

Dünya Supersport Şampiyonası’nın 10 ayağı, 2 Ekim’de Fransa’da düzenlenecek.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 19.09.2016 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90