banner102

Of´ta Öğrencilerin Başkanı Selman KOÇ

Okullarda demokrasi kültürünü yaşatmak ve geliştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürmekte olduğu öğrenci temsilcisi seçimi uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da seçimlerle yerine getiriliyor.

Recep Arslan
Recep Arslan
03 Kasım 2015 Salı 17:54
Of´ta Öğrencilerin Başkanı Selman KOÇ
Of’ta öğrenciler de seçimlerini yaptı  

Okullarda demokrasi kültürünü yaşatmak ve geliştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürmekte olduğu öğrenci temsilcisi seçimi uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da seçimlerle yerine getiriliyor. Uygulamada öncelikli olarak Of genelindeki bütün ilk, orta ve lise okullarında seçimler yapıldı. Kendi okullarındaki seçimlerde ipi göğüsleyip seçilen öğrenciler Of ilçesini temsil etmek için yarıştılar. Seçim öncesi eğitim işlerinden sorumlu Of İlçe Şube Müdür Numan Turan bir konuşma yaptı. Turan konuşmasında;” Okullarda demokrasi kültürünü geliştirmek için bu seçimlerin çok büyük önemi vardır. Bu nedenle okullarımızda seçimler yapılmış. Seçimler neticesinde seçimi kazanan okul temsilcileri İlçe temsilciliği için aramızdalar hepsini kutluyorum. Burada yapacağınız seçimde hepinize başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Of Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan seçimde öncelikli olarak divan kurulu oluşturuldu. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Emine Sude Ayaz divan kurulu başkanlığına, Of İmam Hatip Ortaokulundan Sümeyye Muratoğlu ve Kireçli Dursun Dumangöz Ortaokulu’ndan Sonay Demir divan üyeliğine seçildi. Divan kurulu oluşturulduktan sonra aday olan öğrenciler adlarını divan kuruluna bildirdiler. Of İmam Hatip Lisesi’nden Selman Koç, Solaklı Anadolu Lisesi’nden Bünyamin Çelebi, HMB Ulusoy Lisesi’nden Emirhan Saral, Pınaraltı Ortaokulu’ndan Edanur Şahin adlı öğrenciler Of öğrenci meclisi başkanlığı için aday oldular.

Başkan Of İmam Hatip Lisesi’nden Selman Koç

Aday öğrenciler başkan olabilmek için temsilci öğrencilere konuşma yaptılar konuşmalar tamamlandıktan sonra seçime geçildi. Öğrenciler destekledikleri isimleri oy verme bölümünde yazarak zarfa koyup sandığa attılar. Seçim bitince oyların sayımına geçildi. Sayım sonucunda Of İmam Hatip Lisesi’nden Selman Koç : 17, Solaklı Anadolu Lisesi’nden Bünyamin Çelebi:1, HMB Ulusoy Lisesi’nden Emirhan Saral:4, Pınaraltı Ortaokulu’ndan Edanur Şahin:2 oy aldılar. Bu sonuca göre Selman Koç başkan, Emirhan Saral başkan yardımcısı, Edanur Şahin kâtip üye olarak seçilerek Of ilçesini Trabzon’da temsil etmeye hak kazandı.
Of Öğrenci Meclisi başkanlığına seçilen Of İmam Hatip Lisesi’nden Selman Koç bir teşekkür konuşması yaptı. Selman Koç konuşmasında: ” Beni seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Kaymakamımızla, belediye başkanımızla ve milli eğitim müdürümüzle görüşerek hep birlikte öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarına çözümler getirmeye çalışacağım. Aylık toplantı yaparak istişareye önem vereceğim. Tekrar beni seçtiğiniz teşekkür ediyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

OF MEB 

Son Güncelleme: 03.11.2015 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oflu genç 2015-11-04 07:42:10

Tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.

Avatar
abdullah baba 2015-11-04 18:39:43

tebrikler,yolun ve bahtın açık olsun başkanım....s.a

banner90