banner102

Of'ta Türkçe Olimpiyatları hazırlıkları

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları’nın Trabzon şehir etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

28 Mayıs 2013 Salı 16:10
Of'ta Türkçe Olimpiyatları hazırlıkları

Türkçe Olimpiyatları Trabzon Organizasyon Komitesi Başkanı Fuat Öründü, “Akçaabat Fatih Stadyumu’nda yapacağımız Türkçe Olimpiyatı şehir etkinliğinin ön hazırlığını tamamladık. 4. defa ev sahipliği yapacağımız etkinlik için pazar günü sabah Rize’den gelecek 70 öğrenci ve 10 öğretmeni Of’ta karşılayacağız. Bu yıl Trabzon Şehir Etkinlikleri’ne Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Rusya-Buryat, Somali, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus ve Yemen’deki Türk kolejlerinden öğrenciler katılacak.”dedi. 


Grand Zorlu Otel’de yapılan basın toplantısında Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, belediye olarak şehrin tanıtımına katkıda bulunan bütün organizasyonlara destek verdiklerini söyledi. Ergin Aydın, “Türkçe Olimpiyatları da Trabzon’un uluslararası tanıtımına, adının tüm dünyaya duyurulmasına katkıda bulunan bir etkinlik. Ondan dolayı bu etkinliğini destekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Başkanı İsmet Dere de Türkçe Olimpiyatları’na Trabzon’da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Trabzon Şehir Etkinlikleri 02 Haziran 2013’de, Akçaabat Fatih Stadyumu’nda, saat 20.30'da yapılacak. Misafir öğrencilerimiz Of ilçemizde karşılanacak ve etkinliği halkımıza duyurmak adına konvoy halinde şehrimize girecekler. Bu yılki programımızın sunuculuğunu Samanyolu TV’den Ramazan Ümit Şimşek yapacak. Programda öğrenciler ülkelerindeki Türk okullarında yabancı dil olarak öğrendikleri Türkçemizle şarkı, türkü, şiir ve özel beceri alanlarında sergileyip halk oyunlarımızdan gösteriler sunacak. Trabzon Şehir Etkinliği, Çay TV ve Kanal Mavi TV’den canlı olarak yayımlanacak.”

İLETİŞİM:
İsmet Dere
TEKAYDER Başkanı
0505 8731495

Son Güncelleme: 28.05.2013 16:12
Anahtar Kelimeler:
Türkçe Olimpiyatları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
büyük abi 2013-05-29 10:45:11

sayın site yetkilileri.ne zaman çizginiz net olacak.ölçü sahibi ne zaman olacaksınız.be ne perhiz böyle.

Avatar
eyup aydın 2013-05-29 11:07:34

sayın büyük abi bence site yöneticileri tarafsız değil hakkın tarafında olma ilkesinden taviz vermiyor yok saymak kimseye fayda sağlanmaz kişilere karşı gelinmez bu insanlarda bizim insanlarımız zihniyetlere karşı olunur adamların gerçekten faydalı olduğu hizmetlerinde haberleri yapılmasınmı ? yanlış anlaşılmasın bu haber için söylemiyorum türkçe olimpiyatlara sonuna kadar karşıyım...

Avatar
@eyup aydın 2013-05-29 14:20:14

Avatar
büyük abi 2013-05-30 08:57:42

dünyanın her tarafındaki okullarında ingilizceyi eğitim dili olarak kullanan cemaat mensupları ne hikmetse türkiye içindeki propagandalarında ‘türkçe aşığı’ kesiliyorlar. sahip oldukları gazete ve televizyonlarda anayasadan türk ve türkçe namına ne varsa kaldırılması yazılar haberler döşeyenler, “kürtçe ana dille eğitim” diye çığlık atanlar her yıl haziran ayında ‘türkçe aşığı’ kesiliveriyorlar.
eyüp bey kardeşim;olmaz böyle bir grubu alah için uyaracaksanız uyarmalarınızın ölçüsü olmalı.dün tekayderin oftakı etkınlığını ne cabuk unuttuk.ofun nabzı nabza göre şerbet verecekse hiç kusura bakmasın.dimdik hakkın yanında haklının safında duracaksa ne ala.bu grubun çalışmaları tv ,gazete yayınları ortada.hangü türkçeden bahsedıyolar.turke saygı duymayan dilinemı saygı duyacak.

Avatar
salih kul 2013-06-05 00:41:21

gelin bu işe bir isim verelim. bizce bu işin adı; "senede bir yaratana isyan olimpiyatları"
hemde cemaat eliyle

banner90