banner102

Oktay Saral: "Pes ettim!"

Of'un nüfusunun hedeflenen nüfus oranının yaklaşık 12 bin kişi altında olması Saral'ı pes ettirdi. İkametgahlarını Of'a aldırmayanlara veryansın eden Saral, çekilişin de iptal edildiğini söyledi.

29 Ocak 2011 Cumartesi 12:53
Oktay Saral: "Pes ettim!"
Trabzon'un Of İlçesi Belediye BaşŸkanı Oktay Saral, İller Bankasından aldıkları payı artırıp hizmet kalitesini yükseltmek için hemşŸehrilerinden ikametgah adreslerini ilçe merkezine taşŸımalarını istedi.   Saral'ın, 18 bin 160 olan ilçe merkezi nüfusunun 30 bini geçmesi halinde nakil yaptıranlara çekilişŸle aralarında 5 otomobilin de bulunduğŸu 137 hediye vaadine bir yılda sadece 738 kişŸi uyunca hedeflenen rakama ulaşŸılamadı ve çekilişŸ iptal edildi.
 
Belediye BaşŸkanı Oktay Saral, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gereğŸi Of ilçe merkezi nüfusunun en az 30, 35 bin dolayında olması gerekirken 2010 yılında 18 bin 160 kişŸi olarak belirlendiğŸini, bazı vatandaşŸların ilçe merkezinde oturup, her türlü hizmetten yararlanmasına rağŸmen ikametgah adreslerini ısrarla ilçe merkezine nakletmediğŸini söyledi.   İlçelerin İller Bankasından nüfusları oranınca pay aldığŸını dile getiren Saral, nüfusun kağŸıt üzerinde olduğŸundan daha az görünmesinin büyük ekonomik kayıplara, başŸta öğŸretmen ve doktor olmak üzere memur açığŸı yaşŸanmasına, dolayısıyla kamu hizmetlerinde aksamalara neden olduğŸunu öne sürdü.   Of'un her yönüyle gelişŸip modern görünüme kavuşŸabilmesi için kamu hizmetlerinden daha fazla pay alması gerektiğŸine işŸaret eden Saral, bu amaçla Of Belediyesinin 137. kuruluşŸ yıl dönümü etkinlikleri kapsamında nüfusun 30 bine ulaşŸması halinde noter huzurunda yapılacak çekilişŸle 137 kişŸiye hediye verilmesini kararlaşŸtırdıklarını ifade etti.   Saral, şŸunları söyledi: ''İlçemizi hak ettiğŸi noktaya ulaşŸtırmak için geçtiğŸimiz yıl boyunca Of'ta oturup da ikamet adresleri farklı yerlerde olanları, adreslerini 31 Aralık 2010 tarihine kadar Of'a taşŸımaları için ikna etmeye çalışŸtık. İlçe merkezi nüfusunun 30 bini geçmesi halinde nakil yaptıranlara çekilişŸle 5 otomobil, 22 cep telefonu, 20'şŸer dizüstü bilgisayar, buzdolabı, bulaşŸık makinesi, ütü, 15'er LCD televizyon, çamaşŸır makinesi olmak üzere 137 hediye vermeyi karalaşŸtırdık.''
 
''PES ETTİM, YAPACAK BİR şžEYİM YOK''  
Saral, yıl boyunca yürüttükleri çalışŸmalara rağŸmen, ellerine ulaşŸan rakamlara göre, ilçe nüfusunun sadece 738 kişŸi artarak 18 bin 898'e ulaşŸtığŸını öğŸrendiklerini belirtti. Of'un, Trabzon'un ilçeleri arasında Akçaabat'tan sonra merkez nüfusu en fazla ilçe olduğŸunu söyleyen Saral, şŸunları kaydetti:   ''Adrese Dayalı Nüfus Sistemi verileri bunu göstermiyor. Belediyemizin 11 bin 500 mesken su abonesi var. Her evde 3 kişŸi yaşŸadığŸını düşŸünürsek ilçe merkezi nüfusumuzun 34 bin 500 dolayında olduğŸu ortaya çıkıyor. İlçemin kamu hizmetlerinden daha fazla pay alabilmesi için elimden gelen her şŸeyi yaptım ama olmadı, artık pes ettim.
 
Sorunları ve isteklerini vatandaşŸ bize aktarıyor, biz de sorun ve taleplere İller Bankasından gelen paylarla çözüm üretiyoruz. İller Bankasından alınan paylar da nüfus oranına göre belirleniyor. ܜzülerek ifade edeyim ki pes ettim, yapacak bir şŸeyim yok. VatandaşŸlarımız ilçemizde yaşŸadığŸı ve hizmet aldığŸı halde ikametgahlarını buraya aldırmamayı tercih ediyorlar. Halbuki bu onların zararına, çünkü aldıkları hizmetin kalitesi ve miktarı nüfusa göre belirleniyor.'' Saral, 30 bin nüfus hedefine ulaşŸılamamasından dolayı 137 hediyenin verileceğŸi çekilişŸin de doğŸal olarak iptal edildiğŸini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
haber61

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hızır gündoğdu 2011-02-03 09:36:25

köyde yazılanlarmı ofta yazılanlarmı.yoksa demokrasimi haklı ..köyde olanlar köyundeki sıkıntıların giderilmesi düzenın onlardan yana olması için köyde...

Avatar
merkez 2011-02-14 22:43:29

ben ofdayımda ne olduki. yenimahallede alakasız yerlere başkan yardımcısı duvarlar etti. evinin yolunu paris etti. ama biz ofun merkezindeyiz evimize çamurlarla giriyoruz. köyüm yok olsa bende köye cıkarım. ofa hizmet gelmediki milletden ofa yazılmasını istiyorsunuz. yakında sonradan ofun mahallesi olan köylerde refaranduma giderse köy olmak için şaşırmayın. kaban mahallesine hısımlarına gittiğŸin kadar azcıkda y.kışlacık mahallesine git. oradada betonsuz ana yollar var. neden merkeze yazılacaklarki. kalan yerleride peş keş cekersiniz diyemi.

banner90