banner102

Önemli bir adım!

Yaklaşık yüzde 97’si Müslüman olan ülkemizde İslam’a ters olan programlar ile halkın inanç değerleriyle adeta dalga geçen programlar her geçen gün artarken, RTÜK yetkililerinden azda olsa sevindirici bir haber geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Ağustos 2017 Salı 14:49
Önemli bir adım!
Görsel ve yazılı medyanın insan üzerinde yönlendirici etkisinin en yüksek olduğu bir dönemde Milli ve Manevi değerlerden uzak programların maalesef her geçen gün sayısı artıyor. Bu gayr-ı ahlaki programlardan biri olan evlilik programlarının yasaklanması ile ilgili RTUK’ten yapılan açıklama bir nebze olsun sevindirici oldu:

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, televizyonlardaki evlilik programlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak önümüzdeki dönem evlilik programlarının olmayacağını söyledi.

Murat Ellialtı,“Yaz döneminde bütün yayıncılarımızla görüştük. Özellikle evlilik programı yayınlayan kanallarla. Yayıncılarımızla görüştüğümüz kadarıyla bu dönem evlilik programları olmayacak. Kendileri de bu tarz programlar yapmak istemediklerini, ekranda da bu tarz görüntülerin çirkin durduğunu belirttiler. Bu dönem farklı bir format olacaktır” dedi. Ellialtı, “Bu dönem RTÜK’ün Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Bu kararname ile evlilik ve arkadaşlık bulma programlarında uygulanan müeyyidelerin ceza oranları ağırlaştırıldı. Buna rağmen evlilik programlarına eğer yapılırsa çok ciddi müeyyideler uygulayacağız” diye konuştu

Son Güncelleme: 22.08.2017 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90