banner102

Sümela için soru önergesi

TRABZONUN Maçka İlçesi sınırları içinde yer alan Sümela Manastırında geçtiğimiz yıl yapılan Ortodoks ayini soru önergesine konu oldu

07 Şubat 2011 Pazartesi 12:07
Sümela için soru önergesi
TRABZON’UN Maçka İlçesi sınırları içinde yer alan Sümela Manastırı’nda geçtiğŸimiz yıl yapılan Ortodoks ayini soru önergesine konu oldu. MHP Genel BaşŸkan Yardımcısı Mehmet şžandır, Kültür ve Turizm Bakanı ErtuğŸrul Günay’a yazılı cevaplanmak üzere soru önergesi verdi. 

Sümela ve Akdamar’da ܜcret Alındı mı?
ANİ Harabeleri’ne cuma namazı kılmak için gittiklerinde kendilerinden kişŸi başŸı 5 TL “ören yeri ücreti” alındığŸını hatırlatan şžandır, “Sümela Manastırı ile Van Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayinlerde de katılımcılardan “ören yeri ücreti” alındı mı?” sorusunu yöneltti. 

Günay: Sümela’da Alındı...
KܜLTܜR ve Turizm Bakanı ErtuğŸrul Günay, Sümela’da organizasyon şŸirketinden toplu olarak ücret alındığŸını ancak Akdamar’da girişŸlerin kayıklarla yapılmasından ötürü gişŸe sistemi bulunmadığŸından herhangi bir ücret alınmadığŸını bildirdi.

Trabzon’un Maçka İlçesi sınırları içinde yer alan Sümela Manastırı’nda geçtiğŸimiz yıl yapılan Ortodoks ayini soru önergesine konu oldu. MHP Genel BaşŸkan Yardımcısı Mehmet şžandır, Kültür ve Turizm Bakanı ErtuğŸrul Günay’a yazılı cevaplanmak üzere verdiğŸi soru önergesinde MHP olarak ANİ Harabeleri’ne cuma namazı kılmak için gittiklerinde kendilerinden kişŸi başŸı 5 TL “ören yeri ücreti” alındığŸını hatırlattı. şžandır, “Acaba Sümela Manastırı ile Van Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayinlerde de katılımcılardan “ören yeri ücreti” alındı mı?” dedi. MHP’nin soru önergesi üzerine Kültür ve Turizm BakanlığŸı MüsteşŸar Yardımcısı Trabzon’u arayarak bilgi sordu. Yetkililer, 15 AğŸustos 2010 tarihinde Sümela ayininden girişŸ ücretinin organizasyonunu yapan seyahat acentesinden ayin bittikten sonra saat 14.00’te toplu olarak alındığŸını iletti. Kültür ve Turizm Bakanı ErtuğŸrul Günay, şžandırın soru önergesine verdiğŸi cevapta, “Trabzon ValiliğŸi’nin etkinliğŸi 650 kişŸi ile sınırlandırdığŸından 650 adet bilet organizasyonu yapan acenteye ücret karşŸılığŸı verilmişŸtir. Akdamar’da ise, ören yerinin küçük bir ada olması, katılımcıların adaya kayıklarla gelcek olmaları nedeniyle gerekli gişŸe donanımı bulunmadığŸından herhangi bir olumsuzluğŸa meydan verilmemesi için ücretsiz girişŸ uygun görülmüşŸtür” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90