banner102

Suudi Arabistan Kralı vefat etti

Suudi Arabistan Devlet Televizyonu Kral Abdullah'ın öldüğünü ve yerine prens Salman'ın tahta geçtiğini duyurdu. Haberi Prens Faysal da Twitter hesabından duyurdu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Ocak 2015 Cuma 01:52
Suudi Arabistan Kralı vefat etti

Kral Abdullah bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

KRAL ABDULLAH KİMDİR?

Abdullah bin Abdülaziz, 1 Ağustos 1924 yılında, Necid Sultanlığı'nın Riyad Bölgesi'nde doğdu. Babası Abdülaziz El Suud, annesi Fehda bint Asi Surayim idi. Soylu Suudi Ailesi'nin bir üyesidir.

İlk kamu görevi, Mekke'nin belediye başkanlığı oldu. Ardından babası Abdülaziz El Suud tarafından Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları'nın komutanı görevine geçti. Kardeşi Fahd bin Abdül Aziz ölünce yerine o tahta geçti. Milli Muhafızların kontrolünün onda olması, veliaht ve kral olmasında önemli bir rol üstlenir. En son olarak 1 Ağustos 2005 tarihinde resmi kral olur. Eşi Fehda bint Asi Surayim tarafından 25 çocuk sahibi olmuştur. Veliahtı Salman bin Abdülaziz el Suud olmuştur.

89 yaşındaki Kral Abdullah son yıllarda önemli sağlık problemleri yaşamış ve bu nedenle defalarca hastaneye kaldırılmıştı. Son aylarda kamuoyu önüne çıkmayan Kral Abdullah'ı, törenlerde veliaht prens temsil ediyordu.

Kral Abdullah'ın yerine prens Salman'ın tahta geçti.

PRENS SALMAN KİMDİR?

31 Aralık 1935 - Riyad, Suudi Arabistan DOĞUMLU.  Suudi Evi üyesi olmakla beraber, Suudi Arabistan Veliahtı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve eski Riyad Bölgesi valisi. Genelde Prens Salman olarak tanınır.

Gençliği ve Eğitimi

Prens Salman, 31 Aralık 1935 tarihinde, Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, bir Suudi Ailesi üyesi olarak dünyaya geldi. Babası ülkenin kralı Abdullah bin Abdül Aziz, annesi ise Hessa el Sudairi'dur. Kralın 25 oğlundan biridir.

Prens Salman, kraliyet çocuklarına eğitim veren Prens Okulu'na gitti. Orada eğitim aldı. Sonra mezun oldu ve politikaya atılmaya başladı.

Devlet Adamlığı

Salman bin Abdülaziz el Suud'un siyasi deneyimi ve yükselişi 1950'li yıllara dayanır. Suudi Ailesi Konseyi Başkanı olmuştur. Bunun yanında önemli devlet hizmeti gerçekleştirir; Riyad'ın belediye başkanlığını ve valiliğini üstlenir. En çok görev süresi Riyad Bölgesi Valisi olduğu zamanda olmuştur. Tam 48 yıl sürmüştür. Ardından o görevi bırakmış ve 5 Kasım 2011 tarihinde savunma bakanı olmuştur. Kardeşi ve kralın seçtiği veliaht olan, Nayif bin Abdülaziz el Suud vefat edince veliahtlık ona devredilmiştir.

Ayrıca politika yönünde, halka karşı yumuşak ve uzlaşıcı bir tutumu olduğu dünya tarafından bilinmektedir. Kral -halk ilişkisine önem verir. Reformlara sıcak bakmaktadır.

Son Güncelleme: 24.01.2015 02:32
Anahtar Kelimeler:
Prens SalmanKral Abdullah
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B.Yıldız 2015-01-23 19:13:49

Bu haberi veriş biçiminiz bence eksikti. Siyonizmin koruyucu kalkanı CİA USA dostu, Mısırda müslümanları katleden Sisinin koruyucusu Zalim firavundan kurtuldu dünya.. Ortadoğuda Müslüman halkların düşmanı olan bu zalim Suudi ailesi Osmanlının haremi şerifi koruması sırasında birliklerimizi arkadan hançerlemkten çekinmemiştir. Arapa baharı denen siyonist plan esnasında libya,suriye,ırak,afganistan, sudan ve mısırda kan oluk oluk akarken bu zalim kral siyonistlerle maalesef ülkemizdeki işbirlikçi iktidarla kadar ve bahreynle emperyalizmin maşası görevcini yerine getirmekten çekinmemişktir. Bu yüzden diyorum ki.. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Avatar
selamı 2015-01-24 06:39:45

Ben başlığı internette buldum ATEŞİ BOL OLSUN ZALİMİN. Evet ATEŞİ BOL OLSUN İNŞALLAH. Bu zalim diktatör dünyü mustazaflarının bir numaralı düşmanıydı, islam düşmanıydı Peygamberimizin yaşadığı mübarek toprakları amerikanın korumasına veren o sünnetsizlere çiğneten bu adi yaratık kabenin etrafını bütün uyarılara rağmen kendi aile yakınlarının maliki olduğu gökdelen plazalarla çevirerek inanç turizmini körüklemiştir. Müslümanların petrolünün kontrolünü tamamen siyonizmin emelleri uğruna veren bu kan içen firavun mısırdaki masum müslümanların direnişini en acımasız bir şekilde bastırması için köpek SİSİ ye en büyük desteği vermekten çekinmemiştir.

Avatar
ismail 2015-01-24 09:29:12

ve aynı adam için Türkiye de 1 günlük yas ilan edildi

Avatar
halil 2015-01-31 09:59:03

kral öldü...soytarıları yasta....

banner90