banner102

TEOG sonuçları açıklandı

Merakla beklenen, Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçları açıklandı. TEOG tercih sonuçlarını saat 19.00'da açıkladı. TEOG lise tercih sonuçlarını sayfamızdan sorgulayabilirsiniz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Ağustos 2017 Pazartesi 19:28
TEOG sonuçları açıklandı
 TEOG Lise tercih sonuçları sonunda belli oldu. 14-24 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemleri gerçekleştirilen TEOG Lise tercih sonuçları Milli eğitim Bakanlığı tarafından saat 19.00'da açıklandı.

TEOG TERCİH SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG LİSE TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme sonuçları belli oldu. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG LİSE TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

TEOG NEDİR?

TEOG yeni eğitim sistemine göre temel eğitimden orta öğretime geçiş için yapılan sınavın adıdır. Yani, önceden SBS olarak bilinen sınavdır. Gerek eğitim sisteminde, gerek sınav sisteminde yapılan değişiklerin bir sonucudur TEOG. Bu sisteme göre, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri, 6 farklı dersten sınavlara girecek ve bu 6 dersin 6 sınav sonucunun ortalaması ile orta öğretim eğitimlerine başarı puanlarına göre seçebilecekleri bir okul tercihi yapmaktalar.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 07.08.2017 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90