banner102

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahında yapılan Şura toplantıları sona erdi. Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan YAŞ kararları açıklandı. Atamalar şöyle:

04 Ağustos 2011 Perşembe 12:57
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

YENİ KOMUTA KADEMESİ VE ORDU KOMUTANLARI

Genelkurmay BaşŸkanlığŸı: Genelkurmay BaşŸkanı Vekili Org. Necdet ܖzel Genelkurmay BaşŸkanlığŸı'na asaleten atandı.

Kara Kuvvetleri KomutanlığŸı: Kara Kuvvetleri KomutanlığŸına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri KıvrıkoğŸlu geldi.

Deniz Kuvvetleri KomutanlığŸı: Deniz Kuvvetleri KomutanlığŸına Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel gelirken,

Hava Kuvvetleri KomutanlığŸı: Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten oldu.

Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Bekir Kalyoncu Jandarma Genel KomutanlığŸı'na getirildi.

Harp Akademileri Komutanı: Genelkurmay İkinci BaşŸkanı Orgeneral Aslan Güner, Harp Akademileri KomutanlığŸı'na atandı.

EğŸitim ve Doktrin (EDOK) KomutanlığŸı: Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet TaşŸdelen EDOK Komutanı oldu.

1. Ordu Komutanı: 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman 1. Ordu KomutanlığŸına getirildi.

2. Ordu Komutanı: Adı Jandarma Genel KomutanlığŸı için geçen Orgeneral Servet Yörük 2. Ordu Komutanı olarak kaldı.

3. Ordu Komutanı: 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Ahmet TurmuşŸ 3. Ordu KomutanlığŸına atandı.

Ege Ordu Komutanı: Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd BaşŸkanı Korgeneral Abdullah Atay Ege Ordu KomutanlığŸına,

Genelkurmay 2. BaşŸkanlığŸı: 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar Genelkurmay 2. BaşŸkanlığŸına getirildi.

Donanma KomutanlığŸı: Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner Donanma KomutanlığŸına getirilirken,

YAşž üyeliğŸi: Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı YAşž üyesi oldu.

HAVA'YA KORGENERAL ERTEN

Hava Kuvvetleri KomutanlığŸına Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten atandı. Gelecek yıl emekli olacak Erten 1 yıl süreyle bu görevi yapabilecek.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIğžI'NA KALYONCU

Jandarma Genel KomutanlığŸı'na Kara Kuvvetleri Kurmay BaşŸkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atandı. Bu görev için Servet Yörük'ün ismi öne çıkıyordu. Ancak Yörük'ün bir yıllık orgererallik tecrübesi olması nedeniyle Bekir Kalyoncu getirildi. Kalyoncu iki yıldır orgeneral.

KALYONCU'NUN BAşžKANLIK YOLU A܇IK

Kalyoncu'nun Genelkurmay BaşŸkanlığŸı yolu da açık bulunuyor. İki yıl sonra Kalyoncu en kıdemli orgeneral olacağŸı için Kara Kuvvetleri'ne oradan da Genelkurmay BaşŸkanlığŸı'na atanabilecek.

TUTUKLU SUBAYLARA 1 YIL UZATMA

Balyoz davasından yargılanan 14 tutuklu subayın görev süresi 1 yıl uzatıldı.

EDOK KOMUTANI SALDIRAY BERK EMEKLİLİğžİNİ İSTEDİ

EğŸitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Org. Saldıray Berk emekliliğŸini istedi. Org. Berk'in yerine 'İnternet Andıcı' soruşŸturması kapsamında savcının hakkında yakalama kararı talep ettiğŸi Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret TaşŸdeler getirildi.

11.50 NECDET ܖZEL, BAKANLAR KURULU ONAYINI BEKLİYOR

CumhurbaşŸkanlığŸı Basın BaşŸdanışŸmanı Ahmet Sever, Genelkurmay BaşŸkan Vekili Orgeneral Necdet ܖzel'in Genelkurmay BaşŸkanlığŸına atanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının beklendiğŸini, bunun ayrı bir prosedür olduğŸunu belirterek, ''Orada bir sorun yok zaten bellidir'' dedi.

CumhurbaşŸkanı Abdullah Gül'ün onayladığŸı kararnameler, CumhurbaşŸkanlığŸı Basın BaşŸdanışŸmanı Ahmet Sever tarafından açıklandı. Sever, gazetecilerin Genelkurmay BaşŸkanlığŸına bu görevi vekaleten yürüten Orgeneral Necdet ܖzel'in getirilip getirilmediğŸinin sorulması üzerine, ''Genelkurmay BaşŸkanının atamasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı beklenmektedir, orada bir sorun yok zaten bellidir. Onun ayrı bir prosedürü vardır, o işŸlemektedir. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra o buraya gelecek, onun ayrı bir prosedürde işŸleyecek'' dedi.

''Bazı davalardan yargılamaları devam eden ve YAşž'ta terfileri görüşŸülen 14 generalin durumunun'' sorulması üzerine de Sever, 14 generalin görev sürelerinin 1 yıl uzatıldığŸını belirterek, ''14 General için 1 yıl temdit'' dedi.

11.30 MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ VE GENELKURMAY BAşžKAN VEKİLİ ORGENERAL ܖZEL, ܇ANKAYA KܖşžKܜ'NDEN AYRILDI

Yüksek Askeri şžura (YAşž) kararlarını CumhurbaşŸkanı Abdullah Gül'ün onayına sunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay BaşŸkan Vekili Orgeneral Necdet ܖzel, ܇ankaya KöşŸkü'nden ayrıldı.

CumhurbaşŸkanı Gül'ün Yılmaz ve ܖzel'i kabulü 25 dakika sürdü.

11.20 ORGENERAL ATAMALARI CUMHURBAşžKANLIğžI BASIN BAşžDANIşžMANI SEVER TARAFINDAN A܇IKLANACAK

Yüksek Askeri şžura'da (YAşž) orgeneral atamalarının, CumhurbaşŸkanlığŸı Basın BaşŸdanışŸmanı Ahmet Sever tarafından açıklanacağŸı belirtildi.

YAşž kararlarını CumhurbaşŸkanı Abdullah Gül'ün onayına sunmak üzere, Genelkurmay BaşŸkan Vekili Orgeneral Necdet ܖzel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ܇ankaya KöşŸkü'nde bulunuyor.

Gül'ün kararları onaylamasının ardından, CumhurbaşŸkanlığŸı Basın BaşŸdanışŸmanı Ahmet Sever'in orgeneralliğŸe yapılan atamaları açıklayacağŸı belirtildi.

10.55 YILMAZ VE ܖZEL, KARARLARI CUMHURBAşžKANI GܜL'ܜN ONAYINA SUNMAK ܜZERE ܇ANKAYA KܖşžKܜ'NE GELDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay BaşŸkan Vekili Orgeneral Necdet ܖzel, Yüksek Askeri şžura kararlarını CumhurbaşŸkanı Abdullah Gül'ün onayına sunmak üzere ܇ankaya KöşŸkü'ne geldi.

Orgeneral ܖzel, makam aracıyla saat 10.55'te ܇ankaya KöşŸkü'ne protokol kapısından girişŸ yaparken, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın ise daha önce 5 No'lu kapıdan CumhurbaşŸkanlığŸına geldiğŸi öğŸrenildi.

Orgeneral ܖzel ve Bakan Yılmaz, Yüksek Askeri şžura kararlarını CumhurbaşŸkanı Gül'ün onayına sunacak. Kararların, Gül'ün onayından sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

10.20 YܜKSEK ASKERİ şžURA TOPLANTISI SONA ERDİ. ERDOğžAN şžURA KARARLARINI İMZALADI

Yüksek Askeri şžura (YAşž) toplantısı sona erdi. şžura kararlarını imzalamak için Genelkurmay Karargahına gelen ErdoğŸan, kararları imzalamasının ardından 20 dakika kaldığŸı Karargahtan ayrıldı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay BaşŸkanı Vekili Org. Necdet ܖzel, şŸura kararlarını CumhurbaşŸkanı Gül'ün onayına sunmak üzere ܇ankaya KöşŸkü'ne çıkardı. 

YAşž atamalarının saat 12.00'de CumhurbaşŸkanlığŸı Basın BaşŸdanışŸmanı Ahmet Sever tarafından açıklanacağŸı belirtildi.

YAşž toplantısında alınan kararların CumhurbaşŸkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyunda açıklanması bekleniyor.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işŸlemleri ele alındı.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değŸerlendirildi. şžura'da, TSK'yı ilgilendiren diğŸer konular da görüşŸüldü.

 Haber7-AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90