banner102

'Olma böyle sinsi çakal,yahut engerek!

Bozkurt gibi,kartal gibi dövüşmek gerek'

Öyle diyor Hüseyin Nihal Atsız ölüm yıl dönümünde Türk düşünür, fikir adamı ve şairi anmadan yazmak pek münasip olmazdı.. İyi olur kötü olur bu başka bir tartışmanın konusu lakin kendi şahsımıza münhasır bir medeniyet teşekkül etmek mecburiyetindeyiz.. Bizim kimseye benzemediğimiz malumdur öyleyse dinlediğimiz, izlediğimiz okuduğumuz farklı olmalı.. Bu aynılık bizim için salgın hastalıklar kadar tehlikeli, bizi Avrupalıyla aynı terazide tartacak akıl çokta hayrımıza hizmet ediyor diyemeyiz..

Türk gibi düşünmek,Türk gibi kuşanmak ve Türk gibi yaşamanın önemini eserlerinde konu edinmiş şairi rahmetle anıyorum..

******

Devletimizin örtülü ödenekten Trabzonspor Avrupa'ya gidebilsin diye 50 milyon avro yardım ettiğini yazıp işliyor İstanbul basını, Avrupa'da şampiyon olsa dahi maksimum kazanç olarak 16 milyon avro gibi bir para kazanacak bir kulübe 50 milyon avro yatırım yapıldığını iddia etmek ahmaklık değilse başka kirli işlere ön ayak olmak için yapılmış ahlaksızlıktan başka bir şey değildir.. Örneğin Galatasarayın Florya arsası için çevirdiği ayak oyunlarını hasır altı etmek istemeleri olabilir mi ? Kimse ahlaksız ithamlarıyla Trabzonspor'u zan altında bırakamaz nitekim yönetimimizde bu paralı kalemler için gerekli yasal süreci başlatmıştır..

Soru şu ki asılsız haberleriyle Trabzonspor'u karşısına alma cürretini bu gazeteci bozuntuları nereden buluyor ?

*****

Suriyeliler..bu ülkenin asli unsuru değildir ,sayıları 7 milyona varmış bu kitle için kalıcı çözümler üretilmek zorundayız.. Dünya üzerinde bulunan mülteci sayısının bir kaç kat fazlası bizim ülkemizde mevcut ve bu normal değil.. Böyle bir misafirlik süreci akla yatkın değil..'ee ne yapalım' tarzı yaklaşım sorumluluk sahibi devlet ricalinin takınacağı tavır olamaz, onu vatandaş pek ala diyebilir.. Ama bu işler için etkin ve pratik çözümler üretmek ülke yöneticilerinin vazifesi.. Bu Suriyelileri istemiyoruz olarak algılanmasın, sosyal nizamın tahrip olmaması için bu süreçlerin iyi planlanması gerekiyor.. 2011 yılından bu yana geçen 8 yılda sayıları hızla artmakta ve halen artmaya devam etmekte, ülke sınırları içinde kontrolsüz artan bir insan kalabalığı mevcut bu durum  nereden bakılırsa bakılsın demografik olarak büyük bir problem.....

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90