banner102

Bugün sizlerle tuhaf bir konuyu işlemeye çalışacağım. Konum "hukuk sistemimiz." Bizlerin hukuk sistemimiz tamamen Avrupa eksenlidir. Medeni hukukumuz İsviçre'den ticaret hukukumuz İtalya'dan diğer hukuk sistemlerimizde diğer değişik Avrupa ülkelerine aittir. Buraya kadar herşey normal. Fakat burada normal olmayan bazı hususlar var. 

Nasıl biliyor musunuz söyleyeyim normal olan bu hukuk sistemlerin o ülkelerde uygulanmasıdır. Çünkü adamlar Hristiyan. Ondan dolayı kullandıkları hukuk disiplinleri kendilerine ters düşmemektedir. Burada ki sıkıntı adamlardan aldığımız bu hukuk sistemleri bizlerin kodlarına uygun olmaması. Sebep çünkü bu sistemler bizler Müslüman olduğumuzdan bizlerin ikili ilişkilerimize cevap verememektedir. Sizlerin aklınız alıyor mu Hristiyan kanunlarıyla Müslümanın arasında ortaya çıkan sorunlara cevap vermek. İnanın bana bu mümkün değil.

Bakınız bir örnek.Avrupa kanunlarına göre kadın kadına erkek erkeğe evlenmesi mümkün. Bu disiplini kendimize uygulamayı istediğimizde bunun mümkün olmadığını anlıyorsunuz değil mi?! Neden?! Çünkü dinimiz İslam dininde erkek erkeğe ve kadın kadına evlenilmesi aile kurumunu ortadan kaldırma tehlikesi söz konusu olduğundan mümkün değildir. Daha diğer akıl tutulması işlemler hakkında ise konuşmak istemem.

Burada ki sıkıntı adamlar kendi saçma kanunları ile ülke geneli adaleti sağladıkları halde bizim ülkemizde bu sıkıntılı kanunlarda ki ara yorumlardan dolayı adli sistem yargılama sandalyesinde ki adamın mevcut konumuna göre kanunlarında yorumlar değişmektedir. Bizler bu ülkede çok zenginin yargılanmasında hakimler heyetine sizler bizleri yargılayamazsınız dediklerine çok şahit olmuşuzdur. Fakir bir ekmek  çaldı diye onlarca yıl hapisle cezalandırıldığı halde zenginler akıl tutulmaSI İŞLERİYLE MAHKEMELERE DÜŞTÜKLERİNDE HOP SUÇSUZ SAYILIP SOKAĞA BIRAKILDIKLARI OLAN İŞLERDENDİR.

Bizler İslam hukukunu yani dedelerimiz ninelerimiz Osmanlının kanunlarını istemeyiz bizlere çağdaş Avrupa kanunları lazım dedikleri halde adamların kanunlarını aldığımız halde adamların kanunlarında suçlu oldukları ortaya çıktığı halde orada bile ayak oyunları oynayıp kendimizi temize çıkartmamız sağlıklı bir hareket değildir.

Bu makaleyi yazarken hiçbir kimseyi veya zümreyi zan altında bırakmak gibi bir düşüncemiz olmadığını açık ve net yazmak isterim. Benim derdim adalet kurumu gibi bir ülkenin en önemli bir kurumunun insanlarımız arasında adaleti tesis edemediğini hissettiğimden dolayı bu makaleyi yazmak ihtiyacı duydum.

Hukuk herkese lazımdır. Bakınız dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar yeryüzünde bin yıllık devasa İslam medeniyetini kurmuş onlarca milleti Yahudisinden Hristiyanına Müslümanından Hindusuna Türkünden Kürdüne daha aklınıza gelmeyen onlarca milleti hükmettiklerin de adaletle hükm ettiklerinden dolayı yaratıcımız Allah tarafından nasip edildiği bütün aklı selim araştırmacılar tarafından ifade edilmektedir. Adalet bu kadar önemlidir.

Osmanlılar sistemleştirdikleri kanun düzenlemeleri tamamen dinimiz İslam ve kendilerinin sahip oldukları Türkün töre geleneğinden almışlardır.

Bu sebeple kanunsal düzenlemeler yaparken dedemizden alıntılar yapıp ona göre milletimizi adaletle hiçbir kişiye yada zümreye ayrımcı muamele yapmadan adaleti tesis etmemiz Rabbimizin rızasına uygun olduğundan nasipse inşallah Allah bizlere yeniden tüm mazlum milletlerin beklediği o büyük sevgi medeniyetini tesis edebilmek mümkün olacaktır diye düşünmekteyim.

Adalet! Türkün yeniden dünyaya hakim olmasının yoludur...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90