banner102

Baltacı Vadisi Halkı, Vadisine ve Suyuna Sahip Çıktı

Hayrat ve Balaban derlerinin yapılan HES projeleri ile kurutulduğunu söyleyen " Baltacı Vadisi Koruma Platformu" derelerine ve suyuna sahip çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek konu hakkında basın açıklaması yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Ağustos 2014 Çarşamba 10:44
Baltacı Vadisi Halkı, Vadisine ve Suyuna Sahip Çıktı
 Baltacı Vadisi Koruma Platformu tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde oldu:

BASINA VE KAMUOYUNA!

Binlerce yıldır kendi yatağında özgürce akan ve tüm Baltacı vadisine hayat veren Hayrat deresi ve Balaban deresi kurutulma tehlikesi ile karşı karşıya.

GÖZÜMÜZÜ KÖR EDİP BİZLERİ KANDIRACAKLARINI SANIYORLAR!

İÇ-İÇTAŞ şirketi tünel projesi ile baltacı deresini Rize Güneyce ’ye aktarmak için 5 ağustosta Hayrat Müftülüğünde ÇED sürecinin devamı olan halkı bilgilendirme toplantısı yapacağını ilan etti. Hiç utanmadan, para hırsının gözlerini kör ettiği şirket yöneticileri baltacı halkına deremizi kurutmanın ne kadar faydalı olduğunu anlatacaklar, yalanları ile gözümüzü kör edip bizleri kandıracaklarını sanıyorlar.

Bizler çok iyi biliyoruz; HES yapacağız ve bundan asla zarar görmeyeceksiniz diyerek sularımızı aldılar. Gürül gürül akan deremiz HES lerden sonra yarıdan fazla azalarak neredeyse yok olma noktasına geldi. Kaldığı kadarıyla akan su da HES’lerin sebep olduğu kirlilik nedeniyle bulanık akıyor.

CANLI YAŞAMINI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Tertemiz suyunda yıkandığımız, uğruna türküler yakıp sevdalandığımız, gece sesinin verdiği dinginlikle uyuduğumuz, tarlamızın bol ürün vermesini sağlayarak neslimizi bakıp besleyen, çevresindeki tüm canlı yaşamı var eden deremizi kurutarak bizleri, bu vadideki canlı yaşamını yok etmeye çalışıyorlar.

Bir vadinin suyunun başka bir vadiye aktarılması uluslararası sözleşmelere, anayasaya ve kanunlara aykırı olduğu halde İÇ-İÇTAŞ şirketi ısrarla tünel projesini gerçekleştirmek istiyor. Baltacı vadisi halkını ve tüm canlıların yaşam hakkını yok sayıyor. Şirket için para kazanma hırsı her şeyin üzerinde değer taşıyor.

Vadimizin tek geçim kaynağı çaydır. Çay bitkisinin yetişebilmesi deremizden akan su ve yeraltı sularının toprağımızı beslemesi ile mümkün olmaktadır. Soframızdaki ekmeğimiz, çocuklarımızın eğitimi, barınmamız, sağlığımız ve bize dair her şey olan çay tarımı bu vadiye hayat veren Baltacı deresinin, vadiden kıvrılarak nazlı nazlı akan suyuna bağlıdır. Ayrıca yaz boyunca bin bir cefa ile bahçelerimizde ürettiğimiz ve kışın sofralarımızın değişmezleri olan sebzelerimizin üretilmesi de suyumuzun özgürce akmasına bağlıdır.

SU YOKSA HAYAT DA YOKTUR

Deremizi kurutarak vadiyi bataklığa ve ölüme terk eden, bizleri tarihimizden, köklerimizden koparan tünel projesine karşı tüm benliğimizle karşı koyacağımızı buradan ilan ediyoruz.

Baltacı halkını yok sayan şirkete karşı var olduğumuzu ve yalanlarına bir kez daha asla inanmayacağımızı göstereceğiz. Baltacı halkının gerektiğinde nasıl sertleşeceğini, vadisinin yaşam kaynağı olan suyuna asla dokundurtmayacağını, haklarını kimseye yedirmeyeceğini tüm Karadeniz bilir. Anlaşılan o ki İÇ-İÇTAŞ şirketi sahipleri ve sorumluları bu gerçeği bilmemektedir. Öğrenmek için ise çok beklemeyecekler. Baltacı halkı bu projeye kesinlikle izin vermeyecektir.

"Baltacı Vadisi Koruma Platformu"

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 06.08.2014 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fazlı gözütok 2014-08-07 08:57:50

Fahri baska adammi bulamadin haber fotosu icin 2 side ateis

Avatar
baştürk 2014-08-07 13:47:45

tebrikler..sizi gönülden destekliyorum.sulaklı ve ikizdere deresının halı ortada.cinayet.vallahı caınayet.inşallah hayrat deresine sahıp çıkın.bızım of tan ses çıkmaz.oflu yığıttır.çsöylenenı sesızce yapar.musluman insan zulme yanlışa haksızlığa dur dıyen insandır.allah sızlerden razı olsun ve sızlerı sevsın.

banner90