banner102

Bu çalışmalara alkış tutulur!

Taflancık ve Eğitim Vakfı özellikle gençlere yönelik çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Vakıf Başkanı Mustafa Özdemir, çalışmalarını İstanbul Temsilcimiz Sadullah Dervişoğlu'na anlattı.

05 Mart 2012 Pazartesi 20:56
Bu çalışmalara alkış tutulur!
Sadullah DervişŸoğŸlu-İstanbul
 
İstanbul Bahçelievler Yenibosna'da  hizmete giren Trabzon Hayrat Taflancık EğŸitim ve Kültür Vakfı  yöneticileri, uzun yıllar dernek olarak faaliyet gösteren derneğŸi yönetim kurulunun aldığŸı karar ile bundan sonra faaliyetlerini vakıf olarak  sürdüreceğŸini ilan etti.
        
Hayrat Taflancık Vakfı BaşŸkanı  Mustafa ܖZDEMİR  ile yaptığŸımız görüşŸmede bizlere şŸunları söyledi:
 
"ܖncelikle Hayrat Taflancık EğŸitim ve Kültür Vakfı olarak  burada çok güzel çalışŸmalar yaptığŸımızı belirtmek istiyoruz. Gençlerimizi bir arada toplayıp her ay bir toplantı düzenleyip,  'neleri daha güzel yapabiliriz' diye işŸtişŸare ediyoruz. Ben gençlerin çalışŸmalarını canı gönülden destekliyorum. Onlardan aldığŸım pozitif elektrik ile ben de elimden geldiğŸim kadar  bir şŸeyler yamaya calışŸıyorum. Burada Muammer YeşŸilyurt kardeşŸimizin  daha önceki görev yaptığŸı derneklerdeki tecrübeleri ile işŸlerimiz kolaylaşŸıyor.
        
Taflancık Vakfı olarak üyelerimizden aldığŸımız aidatlarla  15   Taflancıklı öğŸrenciye burs veriyoruz. Köyümüzdeki kız ve erkek Kur'an kurslarına buradan maddi ve manevi yardımlarımız devam ediyor. Köyümüzde durumu iyi olmayan komşŸularımıza gıda ve  para yardımı yapıyoruz.
 
ܖzdemir sözlerine şŸöyle devam etti:
 
Ayrıca şŸu an bulunduğŸumuz  beşŸ katlı binayı köyümüzün ileri gelenlerinin maddi ve manevi destekleri ile vakfımıza kazandırarak ve inşŸaatının tamamını bitirmişŸ olup şŸu anda üst katımızda 6 yaşŸ grubu çocuklara dini eğŸitim vermekteyiz. DiğŸer katları da kiraya vererek vakfımıza gelir sağŸlıyoruz.
 
ܖzdemir, "Gerek burada gerek köyümüzde düğŸün ve cenaze durumlarında her türlü maddi ve manevi dayanışŸmayı yaparak gençlerimizi bir arada toplayıp faydalı bireyler olarak kültürümüze ve inançlarımıza hizmet etme noktasında  çalışŸmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek szölerini noktaladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muammer YEŞİLYURT 2012-03-06 08:23:27

Taflancıklı Gençelr olarak önceliğŸimiz köyümüzün huzur ve barış içinde yaşamasına; gençlerimizin milli ve manevi değŸerlere bağŸlı olarak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağŸlıklı olarak yetişip gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Bu amaçla eğŸitim ve öğŸretimin her dalında ve kademesinde öncelik üniversiteli kardeşlerimiz olmak üzere köylü öğŸrencilerimize karşılıksız burs vermek birinci gayemizdir. Bizler aynı köyün gençleri olarak dinde kardeş olmanın gereğŸine uygun olarak kardeşlik bilinciyle; “iyilik ve takvada yarışın günah ve düşmanlıkta yarışmayın” ilkesini düstur edinerek elimizden gelen gayreti göstermeye çabalıyoruz. Destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Dua ile ...

banner90