banner102

Hayrat'ta 'Kutlu Doğum' coşkusu

Ülke genelinde kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan programlara Hayrat İlçe Müftülüğü de katıldı.

15 Nisan 2013 Pazartesi 14:45
Hayrat'ta 'Kutlu Doğum' coşkusu

Programa İl Müftüsü Veysel ܇akı, Of Müftüsü Recep Onat, Hayrat Belediye BaşŸkanı Mehmet NuhoğŸlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kd. BaşŸçavuşŸ Süleyman Alkan, İl Müftü Yardımcısı Hasan GüneşŸ, sivil toplum kuruşŸlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşŸ katıldı.

Program İstiklal MarşŸımızın okunması ile başŸladı. Ardından Kuranı Kerim tilavetini Balaban Hamzalı imamı Murat BaşŸer yaptı.  Pazarönü Mahallesi imam-hatibi Engin Koç ise okunan Kuran-i Kerim’in mealini okudu.

Kuran-i Kerim tilavetinin ardından gerçekleşŸtirilen sinevizyon gösterisi sonrası Hayrat ilçe müftüsü Hayrettin Kılıçbay açılışŸ konuşŸmasını gerçekleşŸtirdi. Programın açılışŸını yapan ilçe müftüsü Hayrettin Kılıçbay yapmışŸ oldukları çalışŸmalardan ve programlardan bahsederek kutlu doğŸum haftası münasebetiyle yapmışŸ oldukları çalışŸmaları halkla birebir iletişŸime geçerek kutlu doğŸumun anlamını bütün herkese anlattıklarını  ifade etti.

Hayrat İlçe müftüsü Kılıçbay’ın konuşŸmasından sonra sunum yapmak üzere Trabzon İl Müftüsü Veysel ܇akı kürsüye çıkarak konuşŸmasını gerçekleşŸtirdi. KonuşŸmasında ''insanın eşŸrefi mahlukat olarak yaratıldığŸını belirten ܇akı, insanın iyilik veya kötülük yapma potansiyelinin bulunduğŸunu belirterek bizim iyiliten, doğŸruluktan, Resulullah ( s.a.v )'ın yolundan yana tavır almamız gerektiğŸini ve her konuda kendimizden başŸlayarak çevremize örnek olmamız gerektiğŸini” ifade etti. KonuşŸmasının devamında cennet ve cehennemin dünyada kazanıldığŸını, müslümanların islamı yaşŸamadıkları için dünyada sıkıntılar,sorunlar yaşŸıdıklarını belirten ܇akı, bunun nedeninin dünyaya verdikleri önemin ahirete vermemelerinden kaynaklandığŸını belirtti.

ܖDܜL TܖRENİ

Konferanstan sonra yapılan Kutlu doğŸum haftası münasebetiyle kompozisyon, şŸiir, resim ve mektup dallarında yapılan yarışŸmalarda dereceye giren öğŸrencilere ödülleri verildi.

Liseler arası kompozisyon yarışŸmasının 1.si Kemal şžeker ( Hayrat ܇.P.L ),   2.si Merve Eray ( Hayrat ܇.P.L), 3.sü Merve YiğŸit ( Hayrat ܇.P.L)'e ödüllerini il müftüsü Veysel ܇akı verdi.

Kuran kursları arasında düzenlenen şŸiir yarışŸmasında 1- Kübra Keskin (Hamzalı Kız Kuran Kursu) 2- Fatih Dursun ( Balaban erkek Kuran kursu ) 3- Fatma KaraalioğŸlu( Taflancık Kız Kuran Kursu)'na ödüllerini Of Müftüsü Recep Onat verdi.

Ortaokullar arası resim yarşŸmasında 1- Cengizhan ܖztürk ( Y.B.O) 2- Aydın Perçin (Y.B.O) 3- ܖzcan Kahraman (Gülderen Orta Okulu) 'a ödüllerini İlçe Jandarma komutanı Süleyman Alkan verdi

İlkokullar arası mektup dalında 1-Dilara Serratürk(Y.B.O) 2-Reyhanur Eski( Y.B.O) 3- Hüseyin Demirci( Yeniköy ilkokulu) ödüllerini Hayrat Belediye BaşŸkanı Mehmet NuhoğŸlu'ndan aldılar.

Program içerinde ܇aykur Hayrat ܇ay Fabrikası stand kurup katılımcılra çay ikramında bulunurken, İlçe MüftülüğŸü de ikramda bulundu. Ayrıca kan bağŸışŸı kampanyası bünyesinde Kızılay kan toplama aracı alanda hazır bulundu.

Pınarca erkek Kuran Kursu ilahi grubunun seslendirdiğŸi ilahilerden sonra yapılan ödül töreni ve Gülderen Mahallesi İmam hatibi Mahmut Aydın’ın yaptığŸı dua ile program son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90