banner102

KAÇ YIL DAHA BEKLEYECEKSİNİZ?

Trabzon'un Hayrat İlçesine ulaşım sağlanan karayolu üzerinde meydana gelen heyelan sonrası yolun yarısı kapanmıştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Ağustos 2016 Pazartesi 01:12
Edindiğimiz bilgilere göre, Hayrat İlçesi Görgülü Mahallesi mevkiinde karayolu üzerine yaklaşık bir yıl önce yağan şiddetli yağmurlar sonrası heyelan düşerek yolun ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Yapılan çalışmalar sonrası yol tek şerit şeklinde ulaşıma açıldı ve yola 'Heyelan var' uyarı levhaları koyuldu. Aradan yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen yolda herhangi bir çalışma yapılmaması vatandaşların haklı tepkisine yol açtı.
Heyelan geldiği yerin her iki tarafının da viraj olması adeta kazaya davetiye çıkartıyor. Vatandaşların şikayetlerine karşı yetkililerin 'sürekli toprak kayıyor' bahanesinin altına sığınması, aynı yol üzerinde ve aynı şekilde heyelan sonrası tehlike arz eden yol için yetkililerin söylediği sözler akla geliyor. 
TOPRAK SÜREKLİ KAYIYOR DEMEK ÇARE Mİ?
 Of'un Nabzı Medya ekibi olarak yolu yerinde inceleyerek kısa süreli çekim yapıp, yoldan geçen birçok araç şoförünün konu hakkındaki görüşlerini aldık.  Toprağın sürekli kaydığını dile getiren birçok araç şoförü, bunun bir çözüm olmadığını ve bir an önce bahanelerden kurtulup çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.
Yolun bir yıldır bu şekilde tehlike arz ettiğini dile getiren birçok araç şoförü, yolun yapılması için kaç yıl daha beklenecek sorusunu sorarak bir an önce bu tehlikenin çözülmesi gerektiğini söylediler.
CAN VEYA MAL KAYBI BU KADAR UCUZ MU?
Konu hakkında ortak söylem ile şikayetlerini dile getiren çevre sakinleri, "Aynı yol üzerinde aynı şekilde toprak kayması sonucu uzun süre tehlike arz eden yol içinde aynı bahaneler söylenmişti. Fakat sonunda çare bulundu ve toprak kayması önlendi. Burası içinde aynı bahaneleri söyleyerek bir yıldır çözüm üretmiyorlar. Buradan geçen insanların hiç mi değeri yok? Can veya mal kaybı bu kadar ucuz mu? Bu sorunu çözmek gerçekten çok mu zor? kilometrelerce tüneller açan bir devlet, küçücük bir alandaki toprak kaymasını önleyemiyor mu? "sorularını sorarak yol üzerindeki tehlikenin bir an önce çözülmesini istediler. 
BU RESMEN VİCDANSIZLIKTIR!
İki virajın ortasında yer alan toprak kayması resmen kazalara davetiye çıkartıyor diyen F.H. adlı araç şoförü, "Bu tehlikeyi bir yıldır göremeyen bir zihniyetin görev yapması sadece Hayrat için değil, ülke için de tehlikedir. Her gün binlerce aracın geçtiği bir karayolunda bu kadar büyük tehlike bir yıl orta yerde duracak ve bunu görmeyecekler. Bu resmen vicdansızlıktır. Eğer bunu gördükleri halde düzeltmiyorlarsa, çeşitli sudan ucuz bahanelerin altına saklanıyorlarsa bu daha büyük vicdansızlıktır. Çünkü bu tehlike sebebiyle bir kişinin ölmesi veya büyük maddi hasarlı trafik kazasının yaşanmasının bedeli hiçbir bahane ile ödenemez. " dedi.
BAKANLAR KADAR DEĞERİMİZ YOK MU?
Yetkililere seslenerek 'Siz çözüm üretmek istediniz de başarısız mı oldunuz?' diye soru soran F.H. adlı araç şoförü,"Bu toprak yığınları sizin evinize giden yolda olsa ve tehlike arz etse bir yıl bekletilir miydi? Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün bakalım, bu sorun sadece bakanların, milletvekillerin veya bürokrasilerin geçtiği bir yolda olsa idi 'toprak sürekli kayıyor' bahanesine başvurup o yolu bir yıl o şekilde bırakır mıydınız? Yoksa bakanlar, milletvekilleri veya bürokrasiler kadar Hayrat'a giden vatandaşların değeri yok mu? Onları bize baksınlar, bizim sorunlarımızı çözsünler diye biz oraya getirmedik mi? Eğer bize bakmayacak, sorunlarımızı çözmeyeceklerse adları bakan değil, bakmayan olsun. unvanları milletvekili değil nefislerininvekili olsun. " diyerek vicdan sahibi yetkililerin hiç zaman geçirmeden bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 30.08.2016 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan Yıldız 2016-10-24 00:14:17

Rabbim sizden razı olsun. İki yıldır yapılmayan bu yol sorunu, haber yapıldıktan hemen sonra yapılmaya başlandı. Gerçekten ne kadar etkili olduğunuzu bir kez daha gördüm.

Aynı durum Çaykara yolunda da vardı.. Haber sonrası orası da düzeltilmeye başlandı..

Tekrar bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

banner90