banner102

Of'un İlk Resmi Kursu 11 Hafızını Mezun Etti

Daha önce Of'a bağlı olan ve daha sonra Hayrat'ın ilçe olmasıyla Hayrat'a bağlanan Pınarca Mahallesi Erkek Kur'an Kursunda yapılan icazet töreninde 11 Hafız mezun oldu. Aynı zamanda programa katılımın yüksek olmasından dolayı birçok araç park sorunu yaşadı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Ağustos 2014 Pazartesi 16:23
Of'un İlk Resmi Kursu 11 Hafızını Mezun Etti
11 Hafızın mezun olduğu icazet töreni, Kur'anı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmaları Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Prof. Dr. Rahmi Yaran, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ve diğer konuşmacılar yaptı.

Pınarca Sosyal Hizmetler Vakfının organize ettiği icazet töreninde kısa konuşma yapan Vakıf Genel Başkanı Ömer Aksu, Pınarca Erkek Kur'an kursunun 1968 yılından günümüze kadar hizmet verdiğini ifade ederek, Kursun aynı zamanda Of'un ilk resmi Kur'an Kursu olduğunu iddia etti.

Aksu, "Kursumuz ilk olarak 1968 yılında hizmete başladı. Öğrenci yetersizliği nedeniyle 2004-2010 yılları arasında kapalı kalan kursumuz, Pınarca Sosyal Hizmetler Vakfımızın önderliğinde yeninden dizayn edilerek 2010 yılında 13 öğrenci ile hizmete açıldı. Her yıl ortalama 10 öğrencinin mezun olduğu kursumuzda 40 Erzurum, 25 Trabzon olmak üzere 65 öğrenci eğitim görmektedir." diyerek Kur'an Kursundaki örencilerin aynı zamanda okul eğitimini de aldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 11 hafızdan kısa süreler dinlendikten sonra hafızlara ödülleri takdim edildi ve ardından dua edilerek program sonlandırıldı.

2010 Yılında restore edilerek yeniden hizmete açılan Pınarca Erkek Kur'an Kursunun 26. dönem icazet töreninde icazet alan öğrenciler şu şekilde oldu:

·         Bekir Keskin (Hayrat-Trabzon)

·         Yahya Kodaman (Araklı-Trabzon)

·         Ömer Akyurt (Araklı-Trabzon)

·         Ahmet Ali Er (Arsin-Trabzon)

·         Hasan Yeşilyurt (Yomra-Trabzon)

·         Muhammet Büyüksu (Hınıs -Erzurum)

·         Maşallah Günay (Hınıs- Erzurum)

·         Ömer Ulu (Hınıs -Erzurum)

·         Muhammet Enes Satışkan (Hınıs-Erzurum)

·         Recep Öztürk (Oltu-Erzurum)

·         Ersin Çiçek (Karayazı-Erzurum)

 

Sabah saatlerinde başlayan icazet törenine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran,İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım,  Şehzade Başı Camii Baş İmamı Ercan Çakıroğlu,  Kur'an-ı Kerim okumada dünya biriciliği olan Bağcılar İSTOÇ Camii İmam-Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Hayrat İlçe Müftüsü M. Hayri Şahin, Diyanet İşleri Dış İlişkiler Müdürlüğünden Emekli Osman Nuri Gürsoy, Trabzon İl Müftü Yardımcısı Hasan Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.08.2014 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90