banner102

Taflancık'da 12 Hafize!

Hayrat Taflancık Mahallesinde bulunan Taflancık Yatılı Kız Kur'an Kursunda mezun olan 12 Hafize için icazet merasimi düzenledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Ağustos 2015 Pazar 23:29

İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü görevlilerinden Ahmet Dinçer hocanın Kur'an-ı Kerim Tilaveti başlayan icazet merasimi Taflancık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Yeşilyurt'un dernek çalışmaları hakkında yaptığı konuşma ile devam etti.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PROGRAMI

Programın devamında Yozgat Şefaatli İlçe Müftülüğüne atanan eski Dernekpazarı İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy icazet merasiminin önemine binaen kısa bir konuşma yaptı. Yapılan icazet programının Dünyanın en önemli programı olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Aksoy, "Yapılan bu tür icazet programları içerisinde şer olmayan çok güzel ve hayırlı programlardır. Bunun için bu tür programlara destek veren ve katılanların mükafatı da yüksektir." dedi.

YAPTIĞIMIZ BÜTÜN PROGRAMLAR İSLAM'A UYGUN OLMALI

Konuşmasında Dernek Başkanı Yeşilyurt'a ricada bulunarak yapılması düşünülen yayla şenliklerinin İslam'a uygun olması için gayret gösterilmesini rica ederek yapılan programlardan ölülerin de dirilerinde rahatsız olmaması gerektiğini söyledi. Aksoy, "Müslümanların yaptığı düğünler Rabbimizin razı olacağı düğünler olmalıdır. Namahrem, çalgı, nahoş eğlence gibi meselelere dikkat ederek yaptığımız düğün Rabbimizi de razı edecek bizleri de. Bu şekilde yapılan düğünü cenazeler de etkilemeyecektir. Bundan dolayı gerek fertler olarak gerekse kurumlar olarak yaptığımız bütün programların İslam'a uygun olup olmadığına dikkat etmeliyiz. "diyerek yapılan hayırlı çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Aksoy'un konuşmasından sonra program sırasıyla, Edirnekapı Mihriban Sultan Camii İmamı Ali Şahin'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Yomra İlçe Müftüsü Hayretin Kılıçbay'ın kısa sohbeti, Tuzla İlçesi İmam Hatiplerinden Mahmut Dumangöz hocanın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Rize Müftülüğü Emekli İmamlarından Ahmet Ayaz hocanın konuşması ile devam eden programın son bölümünde Samsun 9 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Mehmet Okuyan okunan Kur'an-ı Kerim ayetlerinin açıklamasını yaptı.

HOCA NE KADAR DA GÜZEL KUR'AN OKUDU!

Konuşmasına kısa bir dua ile başlayarak yaptığı duanın açıklamasını yapan Mehmet Okuyan, "Yaptığımız duaların anlamını bilmezsek o duanın bir anlamı olmaz. Rabbimize ne şekilde dua ediyorsak ne istediğimizi bilerek niyazda bulunmalıyız. Aynı şekilde bu icazet merasiminde benden önce okunan Kur'an-ı Kerim ayetlerinin ne anlam ifade ettiğini anlamadan, 'Hoca ne kadar da güzel Kur'an okudu' demek hocanın sesinin güzelliğini ve okuyuşunu beğenmekten öteye geçmez. Bunun için hafız olan bacılarımızın ezberledikleri Kur'an ayetlerini anlamaları için de gayretleri olması gerekiyor ki Hafız şekilde yaşayabilsin ve o şekilde son nefeslerini versinler. Yoksa sadece ezber ile kalan hafızlık ahiret için yarar getirmeyecektir." diyerek okunan ayetlerin açıklamasını yaptı.

12 Hafize için yapılan İcazet Programı Erkek Kur'an Kursu Hocalarından Ali Taşkum hocanın duası ve yemek ikramı ile son buldu.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 24.08.2015 18:36
Anahtar Kelimeler:
Abdullah AksoyMehmet Okuyan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90