banner102

Yaylada Mahsur Kaldılar!

Hayrat Pınarca Mahallesinin yüksek kesimlerinde ani bastıran kar yağışı nedeniyle yaylada (kadınlar yaylası) mahsur kalan çobanları kurtarmak için ekiplerin seferber olduğu bildirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Kasım 2014 Perşembe 00:43
Yaylada Mahsur Kaldılar!

Mahalle muhtarının verdiği bilgilere göre, yaylada mahsur kalanlara köylüler önce yardım etmek istemiş, ancak hanlar mevkiinden sonra kar kalınlığı 1 metreye yaklaşınca Trabzon büyükşehir belediyesinden destek istenmiş.

Yardıma gelen ekipler hanlar mevkiinden sonra zincir takarak yol açma çalışmalarına devam ederken etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmaların zorlaştığını ve bu nedenle kurtarma çalışmalarının uzadığı söyledi.

Pınarca Mahallesi Muhtarı Mehmet İmamoğlu, dün akşamdan beri devam eden, ancak yoğun kar nedeniyle destek istedikleri kurtarma çalışmalarında;  Kadınlar yaylasında mahsur kalan Bahri Kurt, Hüsnü Kurt, Harun Atalay ve Mustafa Kansız yaklaşık 600  küçükbaş hayvan ile kurtarılmayı beklerken, Sarmaşık köyünde de Avni Turan 500 küçükbaş hayvanı ile yardımın ulaşmasını bekliyor.


Kaynak: Of Gazete

Son Güncelleme: 06.11.2014 00:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90