banner102
Her İşte Bir Hayır Vardır,

Niyeti Halis Olanın Akıbeti Hayırdır!

Çok değerli dostlarım, saygıdeğer büyüklerim ve sevgili kardeşlerim, bugün çok manidar ve bir o kadar da değerlerine bağlı kalarak yaşayanın, bunun akabinde mananın maddeye üstün geldiği müstesna bir anı yaşadık. 
Bunu sizinle de paylaşmak gereği duydum. Belki kimi çevrelerce komik karşılanacak ancak yaşadığımız gerçeğin samimi şahitleri vardır. 
Anımıza geçecek olursak, emekli öğretmen ve çok muhterem Ali hocam ve değerli kardeşim Osman ile beraber Ordu ' ya gittik. İşimiz bitti ve tekrar Giresun' a dönüş yaptık. Giresun Valilik binasının önünde trafik ışıklarından içeri giriş yapacaktık ki, - içimden yeşil ışık yanarken kırmızı yanmasın biran önce geçelim diyerek Ali Hocama telkinde bulundum ancak sarı anında kırmızı yanınca durduk- kısacası geçemedik. Bugün malum havada yağışlı idi. Durduğumuz da camdan dışarıyı seyrederken bir müddet sonra gözüme bir "TAKVİM" yaprağı ilişti. Üzerine yağmış katlı vaziyette duruyordu. İçimden bizi büyütürken büyüklerimizin: "Evladım, yerde takvim yaprağı görürseniz alın çünkü; onda Ayet ve Hadis yer almaktadır. Ayak basılmasından ziyade yanması efdaldir." sözü hatırıma geldi. Işıkta beklerken yeşil yanacak endişesiyle ve yağışın verdiği zaruri şart nediyle inip almada tereddüt ettim. Hocama ve kardeşim Osman' a danışarak Takvim yaprağını almak için sözüm yerindeyse Bahane aradım. Onayı aldım ve dedim ki ben ne olursa olsun bunu alacağım. " BU İŞTE BİR HAYIR VARDIR". Beni büyüklerim böyle yetiştirdi dedim ve indim takvim yaprağını aldım. Hemen arabaya bindim arabayla binmem ile yeşil ışığın yanması bir oldu. Bakalım neymiş bu işin hayrı dedim katlı ve ıslak olan yaprağı açtım bir de ne göreyim: " 28 Şubat" OF' un kurtuluşu yazısı ve hemen altında değerli bir zatın sözü ( okumanızı tavsiye ederim.) hemen aklıma tarihte iki olay geldi.

Biri mutlu olacağım ve gurur duyacağım OF' un kurtuluşu diğeri ise efsane hizmetlerin yer aldığı ve T.C tarihinin en başarılı Hükümeti olan 54. Hükümete (Refah-Yol) yapılan darbe geldi. 
Yarı gülüşmeler ile yolumuza devam ederken tarihi jimnastik yaptık... Anlatılamaz bir duygu içerisinde bunları yaşarken Bugün ( uygulamada, ama kötü ama iyi her zaman yapmak istediğim ) beş şeyi öğrendim: 
1. Her İşte bir hayır vardır sözü boşa değil. 
2. Niyeti halis olanın, akıbeti hayırdır.
3. Büyüklerinin öğretilerine sadık kalmayı. 
4. Her zaman iyi olmayı ve iyiyi düşünmeyi.
5. Ofluyum demenin her zaman onurunu ve gururunu yaşamayı.

Beşinci maddeye dayanarak bazen yanlış anlaşılan, sırf artistlik meselesiymiş gibi sayılan " Kendinizi Trabzonlu değil de Oflu olarak neden addediyorsunuz gibi mülazahalara karşı, nerelisin sorusuna, direk Ofluyum demenin geçerli birçok nedenin var olmasına ilişkindir. (Her yerde anlatmaya çalıştığım buradan da aktarmak istediklerim.)

Nedenler:
1. Of'un tarihine baktığınızda, Birinci Dünya Savaşında, Rus ordusunun Ardahan, Kars, Batum, Artvin, ve Rize' yi geçmesine karşın Sadece Rus ordusuna karşı tek direnen ( diğer illerde küçükte olsa direniş oldu ama en etkili en teşkilatlı olanı Of' tur.) ilçe olması ve işgal edemeyip, denizden bombalanarak geçilen, şehrin içinden akan Solaklı Deresinin aynen Çanakkale’yi andıracak şekilde kanlı su olarak akması, Erzurum' un Nene Hatun' u gibi Of'un da Fatma Nine' sinin olması başlıca nedenidir. NOT: Ruslar bu savaşta Giresun' un Harşit vadisinde de direnişle karşılaştılar ancak Brest-Litovsk'i Antlaşmasıyla çekildiler. Ruslar, Of'u karadan geçemediler, denizden bombardımanlarla devam ederek Trabzon' u üç gün içinde geçtiler.
2. Of manevi yönden son derece müstesna bir ilçedir. Birçok Âlim şehrimizde yetişmiştir.
3. Olarak ta şunu günümüze daha çok hitap eden ekleyebiliriz: Birçok devlet adamı ve siyasetçi yetişmiştir.
Son olarak bu maddeler bir değer olarak algılanırsa ilçemiz için daha pek çok değer mevcuttur. Trabzon' da bize ayrılıkçı diyenlere sesleniyorum: Biz, (Şahsım adına konuşuyorum genel olarak böyledir sadece söylemde ilden ziyade ilçe öncelikli olarak söylenmektedir.) Trabzon'dan vazgeçmeyiz, biz Şehrimizi seviyoruz, tarihsel gerçekler ışığında hareket ederek, bence Ofluyum demenin çokta mazur görülmemesini düşünüyorum.
Bu vesileyle geçmişlerimize rahmet, geride kalanlara sağlık ve sıhhat diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90