banner102
 İslam nuruyla nurlanmamış, mana âleminin güzelliğini gönlünde hissedememiş ve yaşadığı âlemde ilahi tecelliyi seyredememişler; ne yazık ki bu meyanda birçok kavramla birlikte “İşgal ve Fetih” olgularını da ayrıştıramamakta, bilakis aynı anlama geldiklerini bile savunmaktadırlar.

Onların bakış açılarından öyle gözükse de bu iki kavram aslında zıttır. Şöyle ki; birinde “baskı” diğerinde “ikna” metodu esastır. Birinde “ben” kavgası verilirken, diğerinde “biz” mefhumu yerini almaktadır. Birisi “madde” temeline dayandırılırken, diğerinde “mana” güzelliği kendisini göstermektedir. Birisinin insani kaynağı “nefis” iken, diğeri “akıl ve kalp” açılımındadır. Birisi “batıl medeniyet” olarak adlandırılırken, diğeri “hak medeniyeti” ismiyle bütünleşmiştir. İşgaller “şeytanın dürtüklemesi”yle şekillenirken, fetihler “Yaratıcının rızası”nı kazanmak için yapılır.

Tarih şeridinin her noktasında bu iki olguya rastlamak mümkündür. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Bu kavramlarla karşılaşıldığında ilk olarak devletler ve milletler akla gelmektedir. Yani işgali de, fethi de devletler yapar, milletler yapar. Kendini böyle gösterse de, esas büyük işgaller ve büyük fetihler insana ve dolayısıyla nefislere ve kalplere karşı yapılmış olan yapılmakta olandır.

Bu kavramları insanlık tarihinde örneklemek istersek; Nemrutlar, Firavunlar, Ebu Cehiller işgal olgusunda sembolleşirken; İbrahimler, Musalar, Muhammedler de fetih sembolü haline gelmişlerdir. (Peygamberlerin hepsine selam olsun.)

İşgal medeniyetler de olsun, milletlerde olsun ve insan da, insan ruhunda olsun, büyük tahribatlara yol açarken; fetih, bunun tam tersine yeniden imar etme ve mutluluğu temin etmektedir.

Tarih şeridine yeniden dönersek, ilk insan Adem (a.s)'ın gönlünde ilahi aşk mevcutken, şeytanın kibir işgaline maruz kalmış ve karşılığında geçicide olsa cennet nimetini kaybetmiştir. Hatta şeytan bile benliğini saran kuru bir kibir işgalinden dolayı, meleklerin dahi gıpta ettiği kulluk nimetini kaybetmiş; ismi Azazil iken Kovulmuş Şeytan (İblis) unvanını almıştır. Artık ilahi dayanağı olan fetihlere karşılık, işgal sahnelerinde rol alan medeniyetler de milletler de, fertler de maalesef şeytanın kibir senaryolarını oynayıp durmaktadırlar.

Tarihi süreç devam etmektedir ve az önce saydığımız mevkiler dün olduğu gibi bugün de işgal sahnelerini yeniden-yeniden oynayıp durmaktadırlar. Haklılar mı? Hayır, asla haklı değiller. Onlar göremezse de, ilahi kudretin cezalandırmasına bir gün mutlaka maruz kalacaklardır, bizden uyarması.

Onların gözünü kin ve nefret bürümüş durumdadır. Kendilerinin var olmalarını başkalarının yok olmasına bağlamışlardır. Bütün dünyayı işgal etmek istemektedirler. Buna medeniyet denmez cehalet denir. Böyle hesap olmaz. Bu hesap bir gün Bağdat'tan dönecektir. Şunu unutmasınlar ki "Keser döner sap döner, bir gün hesap ters döner." Onların işgalleri baki kalmayacak, kalamayacak. Çünkü büyük fetihler var ve yapılmakta yeryüzünde. Onlar Irak’ta, Afganistan’da işgal yaparken, bilsinler ki Amerika’da, Avrupa’da büyük fetihler yaşanıyor. Fevç, fevç gönüller feth olunuyor. İnsanlar İslam nuruyla tanışıyor.

Şunu da bilsinler ki, işgal edilen yerler işgalcilerin değil, o yerlerin sahiplerinindir. Çünkü onlar topraklarından ya sürülüyor ya da katliama uğruyorlar. Onların torunları işgalcilere yar etmez o vatanları. Ama feth edilen yerler Fatihlerindir. Çünkü gidilen yerlerin insanları yurtlarından kovulmadılar, zulme uğramadılar. Onların gönülleri feth olundu. İslam nuruyla tanıştılar.

Öyle ise Bağdat da fethedilmiş bölgedir. Endülüs'te feth edilmiştir. Mekke de, İstanbul'da İslamabat’ta. Atina’da feth edilmiş bölgedir, Viyana’da. Yarın Roma’da, Moskova’da fethedilecektir. Bir gün mutlaka Amerika da ve Avustralya da. Şimdi işgal altında olsalar bile.

Herkesi Yeni bir dünyanın mimarı olmaya davet ediyorum.

Zafer yakındır ve inananlarındır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90