banner102

Ülkemde geçerli olan hukuk Medeni hukuk İsviç’reden ticaret hukuku İtalya’dan diğer hukuk branşlarında diğer Avrupa ülkelerinden almış tercüme etmişiz kodlarımıza uygun mu değil mi diye bir beyin fırtınası yapmamışız. Avrupa’dan almış olduğumuz kanunlar kodlarımıza uygun değil. Bundan dolayı mahkemelerimiz sorun çözme yeri değil aksine sorunların kaynağını oluşturmaktadır.

Avrupa’dan kanunlarımızı almamızın sebebi Avrupalılaşmak temelli. Şimdi burada şöyle bir sorun var adamlar bizleri Avrupa birliğine almamak için yüzlerce takla atmaktalar.Aldık alacağız şekerlemeleriyle yıllar oldu o kapıda beklemekteyiz. Tabi burada bizleri alacakları yalanıyla olmadık kanunları da çıkarttılar bizlere. İşte zinanın yasaklanması kanununun kaldırılması gibi.

Bir İslam hukuku var. Ona niye bakmayız?! İslam hukukunun neyi eksik ki?! Her şeyi dört dörtlük. Kardeşim sahibi Allah. Allah hata yapar mı?! Haşa Allah hata yapmaktan beridir.  E daha ne adına ona bakmayız?!

Eğer kanun yapacaksak bu bir ihtiyaç ise Allah’ın kanunlarına bakmamız geleceğimizi kurtarmamız adına elzemdir.İnsan ne anlar kanun yapmaktan. İnsan denilen varlık  aciz yaratılmıştır. İnsanların mutluluğu için insandan medet ummak. Bu tutarlı bir düşünce değildir. Hastalıklı bir düşüncedir.

İslam hukukunun içtihatlarla genişleme özelliği vardır. Kısır görüşleri yoktur.

Bir hukukçumuzla bunu konuştuk. İslam hukukuna dönebiliriz mi diye. Bana herhangi bir sıkıntı yok. Devletimiz bir irade göstererek İslam hukukuna dönebilir. Hakimler savcılar ve avukatlar açısından da bir sorun yok. Onlarda bunun eğitimini alıyorlar dedi.

Devletimizin ve milletimizin selameti için bu iradeyi göstermemiz olmazsa olmazlarımız arasında olmalıdır. Milletimiz millet olma özelliğini yitirme noktasına gelmiş durumda. Onu bir arada tutmak için kanunlarımızı İslam hukukuna göre yeniden dizayn etmemiz lazım gelmekte.

Bir örnek vereyim konum daha iyi anlaşılacaktır. Beşeri hukukta adam öldürme için beş on sene veriyorlar. Ama Allahın hukukunda adam öldürmeye Allah hakkın maktulun ailesinde olduğunu söylüyor. Allah maktulün ailesine üç hak sunuyor. Bunlar; Ya kana kan ya diyet yada herhangi bir şey yok.  Beşeri hukuk ne yapıyor üç beş yıl yatırıp serbest bırakıyor adam eline kolunu sallayıp toplumda geziyor. Kan davaları neden çıkıyor zannediyorsunuz?! Hep bu sebepten. Kanunlar insanımızın nefsini yatıştıramıyor. Ama bakın Allahın kanunlarında adam öldürmeye nasıl bir ceza uygulanıyor?! Hangisi daha insan nefsini yatıştırır?! Tabi ki Allahın kanunları.

İslam hukuku rahmettir. Korkmayalım. Devletimizin milletimizin bekası için en kısa sürede ona geçmemiz lazım gelmekte. Buda zor bir şey değil. Sen irade göster Allah bir kolaylık gösterecektir. 

İslam hukuku okumalarını Diyanet İşleri Başkanlığımız yapmalıdır. Diyanet asli işlerle ilgilenmelidir. Boş malayani işlerle uğraşmasının önüne geçmemiz lazım gelmekte.

Allahın kanunları rahmettir…        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90