banner102

YSK, İstanbul'da AKP'nin ‘tüm oyların yeniden sayılması’ başvurusunu reddetmişti. Anlaşılan, YSK, zihinlerde tarafsızlığını kanıtlamayı amaçlanmıştı.

Yeniden sayımın reddedilmesi bence iptal başvurusunun kabul edileceği anlamını taşıyor.

Yani yeniden sayım reddi, hem iptalin bir anlamda alt yapısıydı ve hem de madem seçim yenilenecek, o halde yeniden sayım ne anlam ifade edecek kabilindendi. 
İnşallah yanılan ben olurum...

Yalnız yanılmayacağımın kanıtı yönünde oluşturulmuş ve oluşturulmaya çalışılan bir sürü alt yapı var.

Mesela, Maltepe’de oyların sayımının rölantiye alınması, 
Mesela Büyükçekmece iptal başvurusunun AKP'nin muhtemel İstanbul iptal başvurusu için bekletilmesi.

Muhtemel diyorum çünkü başvuru yapacağı kesin değildir. AKP bu ya iki söylediği birbirini tutmuyor büyük çoğunlukla. Yarın “Vaz geçtim.” derse! O zaman da: “Pardon biz böyle beklemiyorduk.” mu denilecek.

Ha bu arada öte yandan bence Ekrem İmamoğlu'nun: "Ben YSK'ya güveniyorum." ifadesi, YSK'nın bir anlamda elini kolunu bağlama niyeti taşısa da kendisi açısından biraz aceleye getirilen bir sözdü. Yarın iptal kararı çıkınca telafide bunun sıkıntısını çekecektir ve AKP'de bunu bir güzel kullanacaktır.

Gelelim, 'Yenilenirse seçimlerde neler olur?' sorusuna...
Tabii benzeri bir duruma 2015/Haziran genel seçimlerinde şahit olmuştuk.

O dönem bir AKP hezimeti yaşanmıştı ve seçimlerin yenilenmesi kararı alındıktan sonra da memleket ne karanlık günler yaşamıştı.

İnşallah benzeri olaylar bu sefer yaşanmaz. Ha bu arada o süreçler AKP'nin işine yaramış ve yenilenen seçimde milletin zafiyetinden yararlanarak, yeniden tek başına iktidarı kapmıştı.

İnşallah kaos olmayacak temennisiyle yenilenme ihtimali yüksek olan İstanbul seçimleriyle ilgili diğer muhtemel gelişmeler üzerinde de durmak istiyorum.

CHP'nin yine aynı adayla seçime gideceğini düşünüyorum. AKP'ye gelince bence farklı bir aday deneyecektir.

"Mesela?" derseniz... 
Mesela, son günlerde Darülaceze ile adı gündeme taşınan isim!.. 
Sanırım tahmin ettiniz. Kim mi? Tabii ki oğul Erdoğan, yani Bilal'den bahsediyorum. 
Olur mu? ...
Olmaz diye bir şey yok. 
Ha işi garantiye almak için başka alternatifler de düşünülüyor olabilir. Şeytan bu ya insanın aklına getiriyor işte... 
Yasal alt yapısını bilmemekle birlikte şunu düşünüyorum: 'Acaba baba Erdoğan İBB başkan adayı olabilir mi? 
Şu an "İşte şimdi saçmaladın." dediğinizi duyar gibiyim. 
Olabilir...

Ancak dikkat edin İstanbul'u konuşuyoruz.. Her yönüyle İstanbul elde tutulması gereken bir şehirdir. Tarihi var... şanı, şöhreti var... mesela rantı var... değil mi yani? Her şeyden mâda Baba Erdoğan’ın sevdası var...

Hem Cumhur ve hem de İstanbul reisliği neden olmasın!? İlla da koltuğa oturacak değil ya, ad onun olur, koltuğa oğul oturur...

Evet, şimdi "Uçuk kaçık cümleler bunlar." demişsinizdir belki, ancak, memlekette uçuk kaçık işler öylesine normal hal aldı ki; biz de fırsatçılık yapalım dedik...

Her şey bir yana da bu arada maalesef olan da millete ve memlekete oluyor. Aslında bir bakıma millete bütün bunlar müstahak olmuyor değil ya! Neyse...

Benim Milletimize diyeceğim şudur ki: “Sen kendi öz görüşün olan Milli Görüşü yönetim mekanizmalarına getirmezsen işte birileri de seni yıllardır böyle kullanır durur.”

İstanbul bu işte insan düşünmeden edemiyor. Bekleyip göreceğiz. Bakalım gün doğmadan neler doğacak.

Hayırlısı olur inşallah!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90