banner102

Sayın Cumhurbaşkanı’nın 'İslâm güncellensin' söylemi gayri ihtiyari değildi elbette.

Önemli olan bir kez bile olsa dile getirilmesiydi. O, milletin gazını almaya yeterdi.

Bir kere dile getirildi ya, artık millet kendi aralarında mütalaa ede dursun, bir taraftan da gereği yapılmaya başlar.

Daha sonra hâlâ duyarlılığı olanlar için görünen kısmın üzeri tozlandırılır. Sonra milletin dikkatleri başka yerlere çekilir. Diğer taraftan çark alttan alta döndürülür.

Derken fazla da bir zaman geçmeden 'İslâm güncellensin’ çıkışı ilk meyvesini vermeye başladı.

Bakalım nereden başlanacak bu işe derken, Fransa’dan ilk çıkış geldi: ‘Kur’an’daki yahudilerle ilgili ayetler çıkarılsın.’

Buyur da buradan yak!

“Yahu Fransa ne alaka? Bu sözü Türkiye’de Cumhurbaşkanı dillendirdi. Eğer bu anlamda varsa Türkiye’de bir adım, o zaman konuş.” diyebilirsiniz.

Dersiniz de kazın ayağı hiç de öyle değil.

Unuttunuz mu Sayın Cumhurbaşkanımız ‘BOP’ eşbaşkanı olduğu gibi ‘Medeniyetler İttifakı’nın da eşbaşkanı.

İsterseniz şöyle bir közleri karıştıralım, zira üzeri biraz küllenmiş olabilir.

‘Dinler Arası Diyalog’ projesi Türkiye’de Milli Görüş’ün de engellemesiyle istenilen karşılığı bulamayınca, 2004’de İspanya tarafından ‘Medeniyetler ittifakı’ diye yeni bir proje geliştirildi.

Birleşmiş Milletlerin de onayı ile zamanın İspanya Başbakanı Luis R. Zapatero ve aynı dönem Türkiye Başbakanı R.Tayyip Erdoğan’ın eş başkanlar oldukları bu proje Kasım 2005’de yürürlüğe girdi.

İttifakın eş başkanı ve Türkiye Başbakanı R.Tayyip Erdoğan da o günlerde ‘Medeniyetler İttifakı’ projesiyle ilgili duygularını şu şekilde dile getirmişti: “Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin himayesinde İspanya ile birlikte başlattığımız Medeniyetler İttifakı girişimimizin anlamlı kilometre taşlarından birine daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Medeniyetler ittifakı kapsamında ülkemizde nice kilise ve havralar restore edildi. Dinler bahçesi, hoşgörü toplantıları, birlikte ayin ve semavi programları, artık sıradanlaştı. Kur’an’ın ahkâm ayetlerini görmezlikten gelme, ayetlerle haram kılınan yiyeceklerin kanunlarla serbest bırakılması, zinanın yasak kapsamına konulmaması vs. faaliyetler yapıldı/yapılıyor.

Şimdi de ortalarda İslâm’ın ve dolayısıyla Kur’an’ın güncellenmesi lafı dolaşıyor. Siz buradan İslâm güncellensin derseniz gavurda oradan mal bulmuş mağribi gibi balıklama atlar.

Garip olan ne biliyor musunuz? Bir kere Fransız milletinin yarıdan çoğu Hristiyan, yüzde on Müslüman var ve yüzde bir civarında da Yahudi. Kalanı ise dinsizmiş. 

Kur’an’ı Kerim’de hristiyanlarla ilgili de yahudilerinkine benzer bir çok ahkam ayeti var. Ne hikmetse, onları yahudilerle ilgili ayetler rahatsız etmiş... Bak hele bak, gavurun ettiğine. Biz de yiyecektik, domuz eti yiyene bak kapıyı oradan aralıyor, daha sonra da sonuna kadar açmaya çalışacak.

Ee tabii suç onlarda değil. Siz, bir Müslüman olarak “İslâm güncellensin” derseniz, adamların eline büyük bir koz vermiş olursunuz.

Hem sonra, bizim dinler arası diyalogla, medeniyetler ittifakıyla ne işimiz olabilir? Biz, ancak üzerimize farz olduğu için ve de sünnet olduğu üzere bütün insanlığı İslâm’a davet eder ve bunun mücadelesini veririz.

Tabii takdirin Yüce Allah’a ait olduğunu da ayrıca biliriz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90