banner102

                Türk Dil Kurumu'nun çıkardığı sözlükte kardeşlik sözcüğünün anlamına baktığımızda; kardeş olma durumu, kardeş kadar yakın olma durumu ve birlik, beraberlik anlamlarını buluruz. Yazımızın girişinde söz konusu kelimenin anlamlarına vermemiz, bizim için son derece değerli olan ümmet kardeşliğinin ifade ettiği düşünce ve iman-i sorumluluğu daha iyi kavramaya yardımcı olması sebebiyledir.

                Öncelikle önemli olanı ifade edelim. Bugün dünyadaki Müslüman coğrafyaya baktığımızda ümmetin en önemli ihtiyacı, kendilerini zulümlerden, baskılardan kurtaracak güçlü bir birlik, kardeşliktir. Hemen burada söyleyelim, ihtiyaç duyulan bu kardeşliği, birliği yardım kolisine indirgemeyelim. Küresel güçler ve onların yerel taşeronları tarafından her hangi bir coğrafyada Müslümanlara yapılan katliamlardan, saldırılardan sonra bu yerlere yardım kolisi götürmek bizim ihtiyaç duyduğumuz kardeşliği karşılamıyor. Bu meselenin çok sonra gelen bir boyutudur. Zaten bu saldırılar Müslümanların gözlerinin önünde ve aynı gözlerin içine bakılarak yapılır. Bu vahşet onların güç gösterisine dönüşür. Bu noktadan sonra yine onların izniyle buralara yardım kolileri yollamamız kimse kızmasın ama kardeşlerimizin tok karna ölmesine yardımcı olmaktan öteye gidemez. Bunu uzatmayalım zira asıl konu bu değil.

                Küresel emperyalizm ya da Siyonizm yine Müslümanlar için önemli ve mübarek bir ay olan Ramazan'da saldırılarını arttırmakta. Manevi değeri yüksek bir ay olan Ramazanı ümmetin göz yaşları içinde geçirmesi için ellerinden ve teknolojilerinden ne geliyorsa sergiliyorlar. Burada sözü bize getirmek istiyorum Biz içinde bulunduğumuz rahatlıktan olsa gerek kimsenin sesini duymuyoruz. Ya da, yüksek sesli Ramazan eğlencelerinden de kaynaklanıyor olabilir bu durum. Nihayetinde kardeşliğimizin gereğini yapmıyoruz. Etrafımızda yanan yangının dumanı burnumuzda ama nasıl beceriyorsak dumanı hissetmiyoruz. Kimileri için gerekli duyarlılığı geçiştiriyor da diyebiliriz.

                Yukarıdaki kardeşlik sözcüğünün manalarını tekrar ele alalım. Bu kardeşlik Adem(a.s)'dan gelen karındaşlık , aynı dine mensup olmanın verdiği sevgi sonucunda kardeş kadar yakın olma durumu ve imanımızın gereği yüklenen birlik ve beraberliktir. Kardeşlik dediğimizde bu anlamları da düşünmek zorundayız. Bu düşüncenin gereklerini da yapmak şartıyla tabi ki.

                Şunu da belirtelim. Ne zaman ülkemizde gündem doldurulduğunda  kardeşlerimize karşı şiddet ve saldırılar artıyor. Bakın terör devleti İsrail'in yaptıklarına. Üç gencin kaybolması ve ölü olarak bulunmasının ardından tam otuz dört noktaya saldırıyor. Filistinlilerin üzerine atılan senaryo ölümlerin karşılığını otuz dört noktada bulunan binlerce insandan vahşice çıkarıyor. Böyle bir zamanda kardeşliği hatırlamak zorundayız. Bu noktada Erbakan Hoca'nın sözünü alıntı yapıyorum. "İsrail kınamadan anlamaz, onun anlayacağı dilden konuşmak lazım." Kardeşlikten anlamamız gerekeni yeterince ifade etmiştir sanırım. 

                Son olarak hatırlatma ve önemini ifade etmek için tekrar söyleyelim. Bugün Türkiyeli Müslümanlar olarak kardeşlerimize yeterince sahip çıkmıyoruz. Mısır için Rabia işareti yapmak, Uygur Türkleri için, Filistin için, Musul için bir ara vakit bulup üzülmek kardeşlik değildir. Gereken, bir an önce Müslümanları kurtaracak olan İslam Birliği'ne sahip çıkmak, en başta bu düşünceye inanmaktır. Vesselam...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sofist 2014-07-09 11:32:39

teşekkürler kardeşim.

banner90