banner102

Padişahların hayatı çizgi roman oldu

Osmanlı Devleti'nin 6 yüzyıldan fazla süren tarihi boyunca tahta çıkan 36 padişahın hayat hikayeleri, çizgi roman olarak yayımlandı.

18 Ekim 2015 Pazar 07:01
Padişahların hayatı çizgi roman oldu
Osmanlı Devleti'nin 6 yüzyıldan fazla süren uzun tarihi boyunca tahta çıkan 36 padişahın hayat hikayeleri, Çamlıca Basım Yayın tarafından çizgi roman olarak yayımlandı.

Osmanlı padişahlarının hayatlarını çizgi romana uyarlayan ressam Yüksel Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 4 yılda tamamlandığını söyledi.

Akman, "Osmanlı padişahlarının çizgi romanını hazırlarken 16 bin sayfaya yakın tarih metni okudum. Uydurma hiçbir bilgi yok. Sadece savaş sahnelerini, o günleri yaşamadığım için hayalimi zorlayarak çizdim" dedi.

Okuduğu tarih metinlerini öyküleştirip, özetleyip çizgi roman haline getirdiğini belirten Akman, "Metin yazarlığı da bana ait. Tarihin gerçeklerinden şaşmadan, uydurma bir şey koymadan tarih tarih okuyarak yazdım. Her padişahın çocukluğundan başlayıp, tahta çıkışını, saltanatı döneminde yaşananları kronolojik olarak işledim" diye konuştu.

"Tarihi yaşayarak çiziyorum"

Tarihi olayları çizerken adeta o tarihi anları yaşadığını dile getiren Akman, şunları söyledi:

"Ben padişahların portresini çizerken adeta yaşıyorum. Savaş sahnelerini çizerken zaferlerde mutlu oldum, yenilgilerde gerildim ve çok üzüldüm. Tekrar yükseliş devri başlayınca rahatlamalar yaşadım. Kalp rahatsızlığı da geçirdim. Belki bunda etkisi vardır. Kurgularken konsantre olmak lazım. Benim yaptığım iş aslında tek kişinin yapacağı bir iş değil. Bir ekip tarafından yapılması gerek."

"Osmanlı tarihi, İslam tarihinin son kısmıdır"

Her biri 64 sayfadan oluşan çizgi romanları yayımlayan Çamlıca Basım Yayın Genel Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Yılmaz, günümüzde çocukların ve gençlerin büyük bir kültür erozyonuna uğradığını belirterek, "Osmanlı padişahlarının çizgi roman şeklinde çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi, geleceklerini inşa ederken sağlam temellere basmasının sağlanması için bu seriyi hazırladık" dedi. - tv5haber.com

Son Güncelleme: 18.10.2015 07:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90